Το νοστιμότερο σάντουιτς με χοιρινό που έχετε δοκιμάσει

08.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kouvaneziko-sandwich-500-960x480

Πρωτότυπη και πολύ νόστιμη συνταγή για σάντουιτς, που μας έρχεται από την μακρινή Κούβα!

Υλικά

1,5 kg μπούτι χοιρινό
Μείγμα μπαχαρικών (1κ.τ.γ ρίγανη, 1 κ.τ.γ κύμινο, 2κ.τ.γ αλάτι, 1/2 κ.τ.γ πιπέρι)
3 σκελίδες σκόρδο
180 ml λάιμ

Για το σάντουιτς
6 ψωμιά σάντουιτς
Μουστάρδα
15 φέτες έμμενταλ
20 φέτες ζαμπόν καπνιστό
Πίκλες αγγούρι

Διαδικασία

Χαράζετε το κρέας. Σε ένα μπολ βάζετε τα μπαχαρικά, το σκόρδο λιωμένο, το λάιμ και ανακατεύετε. Βάζετε, σε ένα βαθύ ταψί ή σε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο, το κρέας και βάζετε την μαρινάδα μέσα να πάει παντού. Αφήνετε για μια μέρα στο ψυγείο.

Ψήνετε στους 150 βαθμούς για 3-3 ½ ώρες. Πρέπει, όταν το βγάλετε, να μπορείτε να το μαδήσετε. Αφήνετε να κρυώσει λίγο, αφαιρείτε κόκκαλα και μαδάτε, σκεπάζετε και αφήνετε στην άκρη. Κρατιέται στο ψυγείο για 5 μέρες τουλάχιστον.

Ανοίγετε το ψωμί στη μέση, απλώνετε και στις 2 φέτες ψωμιού μουστάρδα. Βάζετε 4 φέτες ζαμπόν στο ένα ψωμάκι, μαδημένο χοιρινό (200 γραμμ.), 4 φέτες τυρί, πίκλες κομμένες σε λεπτές φέτες και σκεπάζετε με το άλλο ψωμάκι. Ψήνετε σε τοστιέρα να λιώσει το τυρί και να ενωθούν όλα τα υλικά πιέζοντας πολύ καλά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα