Το μυστικό που θα αλλάξει τον τρόπο που ψήνεις σουβλάκια

14.01.2021 / 15:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
souvlaki-575x408

To μπάρμπεκιου είναι από τις πιο αγαπημένες μας συνήθειες τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα. Το άρωμα της τσίκνας φέρνει όλη την παρέα πιο κοντά, με νόστιμα ορεκτικά και σάλτσες να σιγοντάρουν το πληθωρικό τσιμπούσι. Όλα αυτά, αν δεν είσαι ο ψήστης! Γιατί αν είσαι, σπαταλάς μεγάλο μέρος της μέρας μακριά από την παρέα, προετοιμάζοντας τα κρεατικά.

Ο διάσημος Αμερικανός παρουσιαστής και foodie, Άλτον Μπράουν έχει ένα πανέξυπνο κόλπο για να γλιτώνουμε αρκετή ώρα από την προετοιμασία του BBQ. Όπως ξέρεις, τα ξυλάκια για τα σουβλάκια χρειάζεται να βυθιστούν σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να μείνουν εκεί για 10-30 λεπτά, ώστε να μπορούν να αντέξουν την υψηλή θερμοκρασία της ψησταριάς.

Ο Άλτον προτείνει να γεμίσουμε ένα μπουκάλι με νερό κάποια στιγμή που να έχουμε χρόνο, να βάλουμε μέσα τα ξυλάκια και να το κλείσουμε. Έτσι θα έχουμε ανά πάσα στιγμή έτοιμα ξυλάκια για τα σουβλάκια μας. «Απλά πιέστε λίγο το μπουκάλι και αυτά θα πεταχτούν έξω», εξηγεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ