Το μυστικό για να κάψουμε περισσότερο λίπος – Θα το τολμήσετε;

17.01.2021 / 16:58
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Man drinking water out of a sports bottle

Εάν αυτό τον χειμώνα θέλετε να κάψετε λίπος το μυστικό είναι να προπονηθείτε έξω στην ύπαιθρο υποστηρίζεται σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Applied Physiology.

Καναδική μελέτη από το Λαυρεντιανό Πανεπιστήμιο, στην πόλη Sudbury στο Οντάριο υποστηρίζει ότι η εντατική άσκηση στον κρύο καιρό μπορεί να οδηγήσε σε περισσότερες καύσεις λιπώδους ιστού συγκριτικά με την προπόνηση σε κλειστό και θερμαινόμενο χώρο.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι η συστηματική φυσική δραστηριότητα επιταχύνει τον μεταβολισμό και βοηθά στη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος, ενώ η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση είναι καλύτερη για την καύση λίπους συγκριτικά με την άσκηση μέτριας έντασης. Ωστόσο και η θερμοκρασία παίζει ρόλο στην ταχύτητα καύσης θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Στην έρευνα μια ομάδα υπέρβαρων ενηλίκων μέτριας φυσικής κατάστασης συμμετείχαν σε δυο συνεδρίες άσκησης υψηλής έντασης. Και στις δυο περιπτώσεις ολοκλήρωσαν ένα workout ποδηλασίας δέκα λεπτών με σχεδόν το μέγιστο των δυνάμεών τους (90%). Το σπριντ ποδηλασίας ακολούθησε μια περίοδος ποδηλασίας στο 30% της μέγιστης αναπνευστικής ικανότητας για 90′.

Στην μία συνεδρία οι αθλούμενοι ποδηλατούσαν στους 21°C , ενώ στην άλλη στους 0°C.

Στη διάρκεια και των δυο συνεδριών οι ερευνητές μετρούσαν την θερμοκρασία δέρματος και σώματος των συμμετεχόντων, τους παλμούς της καρδιάς και την κατανάλωση οξυγόνου από τον μηριαίο μυ του σώματος.

Η άσκηση υψηλής έντασης στο κρύο οδήγησε σε αύξηση κατά 358% της οξείδωσης των λιπιδίων κατά τη διάρκεια της άσκησης συγκριτικά με την υψηλής έντασης προπόνηση στους 21°C σημειώνουν οι ερευνητές.

Φυσικά και η άσκηση στους μηδέν βαθμούς δεν είναι και ιδιαίτερα ελκυστική λύση, γι ‘ αυτό και οι ερευνητές δεν την συστήνουν. Ωστόσο καθίσταται σαφές ότι η εκγύμναση σε κρύο περιβάλλον αποτελεί ένα πρόσθετο μπόνους όσον αφορά τις καύσεις θερμίδων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα