Το μήνυμα του Διοικητή της 6 ης ΥΠΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Alzheimer

21.09.2023 / 10:48
ΚΑΡΒΕΛΗΣ ΝΕΑ2

Μία ημέρα με ξεχωριστή σημασία η 21 η Σεπτεμβρίου. Μία ημέρα που μας θυμίζει πως ο πληθυσμός μας γερνάει και καθώς γερνάει τα περιστατικά άνοιας που εντοπίζονται από τους νευρολόγους και ψυχιάτρους του Ε.Σ.Υ. όλο και αυξάνονται.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μέσα από τις τρεις βαθμίδες του καταβάλλει προσπάθειες για την πληρέστερη υγειονομική τους κάλυψη, ενώ το Υπουργείο Υγείας στηρίζει την οργάνωση και εδραίωση δομών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και φροντίδα τόσο των ίδιων των ανοϊκών ασθενών, όσο και των φροντιστών τους. Συγκεκριμένα, έχει αποφασιστεί η δημιουργία 106 Δομών Ψυχικής Υγείας σε όλη την Ελλάδα, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, που εξειδικεύονται στη βελτίωση της κοινωνικής, ψυχικής και πνευματικής λειτουργικότητας των πασχόντων σε συνεργασία με Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Προσπάθειά μας είναι η στήριξη ένταξης τέτοιων δομών όπως είναι η Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκάταστασης στην Κέρκυρα- Οικοτροφείο για ανοϊκους ασθενείς τελικού σταδίου ή το Κέντρο Ημέρας για ανοϊκούς ασθενείς στην Άρτα, κατά μήκος των γεωγραφικών ορίων της 6ης ΥΠΕ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ανοϊκός ασθενής ζούσε και ζει με ήθος και αξιοπρέπεια. Του αξίζει να τα αναγνωρίσουμε, του αξίζει να τα ανταποδώσουμε … και εμείς θα προσπαθούμε για αυτόν…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα