Το μήνυμα και τι ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους νέους

22.10.2020 / 19:50
mitsotakis

Ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και την υπευθυνότητα που πρέπει να επιδείξουν – τώρα που το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σφοδρότερο- έδωσε στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στις στιγμές της ανεμελιάς γινόμαστε πιο ευάλωτοι στον ιό.

Όπως είπε: «Η εξάπλωση του ιού εντοπίζεται κυρίως μεταξύ των νέων. Και εστιάζεται στις ώρες και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται. Από εκεί, όμως, μεταφέρεται στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον, απειλώντας δυσανάλογα τους μεγαλύτερους».

Υπό το πρίσμα αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους νέους να είναι πιο προσεκτικοί και να κρατούν αποστάσεις από τους  γονείς και τους παππούδες τους, ανεξάρτητα αν οι ίδιοι έχουν συμπτώματα, εξηγώντας ότι «μία εύκολη περιπέτεια γι’ αυτούς ίσως είναι μοιραία για εκείνους που αγαπούν, γεγονός που δεν αποτελεί αποτελεί μία αόριστη αίσθηση ή μια τυφλή καταγγελία, αλλά τεκμηριωμένη διαπίστωση».

«Σας μιλώ, όπως μιλώ στα παιδιά μου»

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους νέους να επιδείξουν συνέπεια στην τήρηση των μέτρων και να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση για τους μεγαλύτερους. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Σας μιλώ με την ίδια ειλικρίνεια με την οποία μιλώ και στα παιδιά μου. Γιατί, πράγματι, είναι η ώρα να μιλήσει και να δράσει η νεολαία μας.

Ξέρω ότι όλοι οι προηγούμενοι μήνες έχουν κουράσει τα Ελληνόπουλα. Κατανοώ τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν έναν δύσκολο χειμώνα και θέλουν να γλεντήσουν. Όπως γνωρίζω ότι και το αίμα των μαθητών βράζει. Και έτσι πρέπει να είναι» και κατέληξε λέγοντας: «Στη συγκεκριμένη συγκυρία, ωστόσο, εσείς οι νέοι θα ήταν καλό να μετατρέψετε την ορμή σας σε ευθύνη.

Να φανείτε πρωτοπόροι στα δύσκολα. Κάνοντας τρόπο ζωής τη συνέπεια. Και να γίνετε τελικά εσείς παραδείγματα πειθαρχίας για τους μεγαλύτερους. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει και η νεανική αμφισβήτηση του συντηρητικού ατομισμού. Γνήσια πρόοδος και αληθινός ριζοσπαστισμός. Σας ζητώ, με άλλα λόγια, να γίνετε εσείς οι πραγματικοί πρωταγωνιστές των ημερών μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα