Το μικρό νησί των Κυκλάδων που σε κάνει να νιώθεις πρωταγωνιστής σε παλιά ταινία

08.08.2021 / 13:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ro 17

Όταν ξεκινάς για διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί ξέρεις ότι εκτός από το ότι θα περάσεις καλά, θα δεις μέρη που δεν είχες φανταστεί και θα ζήσεις εμπειρίες πρωτόγνωρες. Κάτι τέτοιο ισχύει και με ένα ελληνικό νησί το οποίο βρίσκεται στις Κυκλάδες. Και ενώ είναι μικρό σε μαγεύει με το που θα βρεθείς εκεί και ειδικά γιατί σε κάνει να νιώθεις πρωταγωνιστής σε παλιά ταινία. Οι διακοπές στη Σίκινο είναι αυτές που θα σε κάνουν αισθανθείς κάπως έτσι ιδιαίτερα αν περπατήσεις στο Κάστρο, τον οχυρωμένο οικισμό του 15ου αιώνα. Το ήρεμο νησί των Κυκλάδων θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Οι διακοπές στη Σίκινο αποτελούν την ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να ζήσουν τη χαλαρή πλευρά των Κυκλάδων και να γνωρίζουν τη μικρή αλλά ξεχωριστή αυτή γωνιά στο Αιγαίο. Η Σίκινος παρά το μικρό της μέγεθος είναι ατμοσφαιρική και σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα αν βρεθείς στο Κάστρο, τον οχυρωμένο οικισμό. Ένα μέρος μαγικό αλλά όχι τόσο γνωστό. Ολόκληρη η Σίκινος, εξάλλου, δεν αποτελεί πολύ τουριστικό προορισμό και αυτό είναι το μεγάλο της πλεονέκτημα.

Το νησί των Κυκλάδων με την άγρια ομορφιά και τον παραδοσιακό της χαρακτήρα αποτελεί ένα πραγματικό όνειρο για τους επισκέπτες. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει φανατικούς θαυμαστές που επιστρέφουν εκεί κάθε χρόνο. Αυτό που ξεχωρίζει είναι η ανόθευτη ομορφιά της και η παράδοση των Κυκλάδων χωρίς τη βουή της έντονης τουριστικής κίνησης. Αν βρεθείς στη Σίκινο, αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις και να απολαύσεις όπως του πρέπει είναι το ηλιοβασίλεμα. Ένα ηλιοβασίλεμα α λα Σαντορίνη όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν.

Κάνοντας διακοπές στη Σίκινο, ουσιαστικά επιλέγεις τη μικρή και ήσυχη γωνιά των Κυκλάδων. Το ίδιο ισχύει και με την Φολέγανδρο στην οποία έχουμε ξεχωρίσει την παραλία… Λιβάδι. Ίδια ομορφιά έχει επίσης και η Ανάφη. Πρόκειται για το ελληνικό νησί που λέγεται ότι δημιουργήθηκε από το βέλος του Απόλλωνα. Δεν είναι τυχαίο ότι εκεί βρίσκεται και το Γιβραλτάρ του Αιγαίου όπως το αποκαλούν καθώς ο ήλιος φαίνεται να βγαίνει μέσα από τη θάλασσα.

Κάνοντας διακοπές στη Σίκινο γνωρίζεις μια άλλη πλευρά των Κυκλάδων που θα σε συναρπάσει και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα