Παρασκευή, 3.12.2021, 5:26 πμ

To μεγάλο στοίχημα για την οικονομική ανάπτυξη της Πάτρας

22.08.2021 / 11:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 68

Δύσκολα θα αλλάξει κάτι για τα ξενοδοχεία της Πάτρας για την φετινή τουριστική καλοκαιρινή σεζόν έλεγε εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα πριν ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Πάτρας Ηλίας Μεντζελόπουλος και να που δικαιώθηκε μέσα από την πορεία των πραγμάτων.

Τα ξενοδοχεία της Πάτρας, ακόμα και τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου κινήθηκαν σε ένα χαμηλό επίπεδο πληρότητας που δεν ξεπέρασε σε καμία περίπτωση το 30% με 40%. Κι αυτή τη στιγμή που τα ξενοδοχεία της Αιγιάλειας και της Δυτικής Αχαΐας κινούνταν με πληρότητα πάνω από 90%.

Τι σημαίνει αυτό; Χρειάζονται ακόμα πολλά πράγματα για να μπορέσει ο τουρίστας να μείνει στην Πάτρα. Όχι να περάσει από την πόλη, αλλά να γίνουν πράγματα που θα είναι σε θέση να τον κρατήσουν έστω και για λίγες μέρες σε αυτή.

Και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την οικονομική ανάπτυξη της Πάτρας που θα παιχτεί τα επόμενα χρόνια και θα κρίνει στην ουσία το μέλλον της, δεδομένο ότι δεν υπάρχουν στον ορίζοντα άλλοι διέξοδοι ανάπτυξης πέρα από τον τουρισμό. Άρα είναι ένα  στοίχημα που η πόλη θα πρέπει να κερδίσει. 

(από το ένθετο “Κόσμος”).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα