Το lockdown δαμάζει το τέρας – Σε σταθερά φθίνουσα πορεία ο κορωνοϊός τον Δεκέμβρη στην Αχαϊα

08.12.2020 / 20:37
γκο 17

Μειώνονται σταθερά τα κρούσματα στην Αχαΐα και όλα δείχνουν ότι ήδη έχουμε περάσει σε μία φάση ύφεσης του κορωνοϊού, τόσο στον νομό, όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Τα κρούσματα του Δεκεμβρίου είναι σταθερά κάτω από 15 στο νομό και οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ τις τελευταίες ημέρες το επιβεβαιώνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρούσματα των πρώτων ημερών του Δεκεμβρίου σε σύγκριση με αυτά του Νοεμβρίου είναι κατά 50 λιγότερα και ο αριθμός αυτός δείχνει από μόνος του τη φθίνουσα πορεία του ιού.

Το lockdown αποδίδει και τα τεστ που έχουν γίνει αυτές τις μέρες στην Πάτρα είναι αρκετά λιγότερα από το περασμένο διάστημα κυρίως λόγω της αβέβαιης κατάστασης που υπήρχε με τα ιδιωτικά εργαστήρια και της διαμαρτυρίας τους για το πλαφόν.

Ωστόσο, η πίεση στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας από τον κορωνοϊο παραμένει με πάνω από 40 ασθενείς με covid εκ των οποίων οι 15 βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Επιπλέον σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία όπου τα κρούσματα δεν πέφτουν παρά το lockdown, κάτι που ίσως να επιβαρύνει τον υγειονομικό τομέα και στην Αχαΐα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα