Παρασκευή, 20.05.2022, 4:34 μμ

Το κουκλίστικο χωριό στο Φαράγγι του Βουραϊκού

14.11.2020 / 7:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zaxlorou

Στην ορεινή Αχαΐα υπάρχουν πολλά μέρη που κερδίζουν τον επισκέπτη με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά τους. Ένα από αυτά είναι το μικρό και κουκλίστικο χωριό, που είναι κρυμμένο ανάμεσα σε καρυδιές και πλατάνια, στο βάθος του φαραγγιού του Βουραϊκού.

Ο λόγος για την Ζαχλωρού το μέρος με τη μοναδική φυσική ομορφιά που την περιβάλλει και μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό.

Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 χλμ. από τα δημοφιλή Καλάβρυτα και διακρίνεται για τον φυσικό πλούτο που το χαρακτηρίζει, ενώ αποτελεί μία από τις στάσεις του θρυλικού Οδοντωτού, καθώς βρίσκεται στο μέσο της διαδρομής Διακοπτού- Καλαβρύτων.

Η Ζαχλωρού με το υπέροχο περιβάλλον ολόγυρά του συνδυάζει τα γραφικά πέτρινα κτίρια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές με τον φυσικό πλούτο του φαραγγιού του Βουραϊκού που το «αγκαλιάζει».

Κάτι που δεν άφησε ασυγκίνητους και σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου, επιλέγοντάς την ως φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα γνωστών ταινιών. Ανάμεσα τους οι «Αγαπητικός της Βοσκοπούλας», «Γκόλφω», «Αστέρω» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη -μάλιστα για την τελευταία ταινία υπάρχει και σχετική πινακίδα.

Πολύ κοντά στο χωριό βρίσκεται η περίφημη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, ένα έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Για να την προσεγγίσει κανείς μπορεί να πάρει το μονοπάτι που οδηγεί σε αυτή με την ανάβαση να διαρκεί περίπου 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα