Το κόλπο των Ελλήνων για να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca – Τι κάνουν όταν κλείνουν ραντεβού

27.05.2021 / 11:12
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
emvolio

Δεν είναι λίγοι οι πολίτες που το τελευταίο χρονικό διάστημα προσπαθούν να αποφύγουν το εμβόλιο της AstraZeneca, με φόντο τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν εμφανιστεί και στη χώρα μας.

Παρότι, όπως έγινε γνωστό πρόκειται μόνο για πέντε περιπτώσεις μετά από περίπου 905.000 εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να επιλέξουν την εν λόγω φαρμακοβιομηχανία και προτιμούν να κάνουν τα mRNA εμβόλια, δηλαδή αυτά της Pfizer και της Moderna.

Έτσι λοιπόν, οι πολίτες βρήκαν τον τρόπο για να επιλέξουν το εμβόλιο που θέλουν μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr. Ως γνωστόν, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να καταλάβει με ποιο σκεύασμα θα εμβολιαστεί από το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ πρώτης και δεύτερης δόσης.

Εάν όμως, δεν καταφέρει με αυτό τον τρόπο να βρει το εμβόλιο της αρεσκείας του, αλλάζει τον ταχυδρομικό κώδικά του (ο οποίος μπορεί να τροποποιηθεί) και βάζει κάποιας άλλης περιοχής, προκειμένου να βρει εμβολιαστικό κέντρο που να κάνει το εμβόλιο που επιθυμεί.

Παραδείγματος χάριν, η εφαρμογή emvolio.gov.gr θα δείξει σε έναν κάτοικο της Αθήνας, μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα που βρίσκονται σχετικά κοντά του. Εάν σε αυτά γίνονται εμβόλια μόνο με AstraZeneca, ο συγκεκριμένος πολίτης μπορεί να βάλει τον ταχυδρομικό κώδικα του Ελληνικού ή όποιας άλλης περιοχής στην Αττική επιθυμεί μέχρι να βρει το εμβόλιο που θέλει.

thetoc.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα