Το ΚΚΕ Δυτικής Ελλάδας για τον θάνατο του στελέχους του, Αντρέα Αντωνόπουλου

17.07.2023 / 19:13
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΝΔΡΕΑΣ-1-1-850x460-1-850x460-1

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του συντρόφου και επί σειρά ετών μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αντρέα Αντωνόπουλου.

Ο σ. Αντρέας έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από πολύμηνη μάχη με τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Παρά τη δύσκολη κατάσταση της υγείας του, ο σύντροφος Αντρέας έδωσε παλικαρίσια μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή και πάντα με το ιδιαίτερο χαμόγελο που τον χαρακτήριζε.

Ο Αντρέας Αντωνόπουλος γεννήθηκε το 1958 στο χωριό Άρλα Αχαΐας από φτωχή αγροτική οικογένεια. Εκεί τελείωσε και το δημοτικό Σχολείο στα δύσκολα χρόνια της χούντας.

Ήρθε σε επαφή με το ΚΚΕ τα δύσκολα χρόνια της Χούντας και όντας μαθητής του νυχτερινού γυμνασίου Πατρών. Το Νοέμβρη του 1974, αμέσως μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου οργανώθηκε στην ΚΝΕ και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα εκλέχτηκε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου της ΚΝΕ, υπεύθυνος για τους νέους εργάτες της Πάτρας.

Ο ίδιος συμμετείχε ενεργά τις μέρες του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου της Πάτρας τον Νοέμβρη του ’73. Παρά την μικρή του ηλικία πήρε μέρος στη μεγάλη συνέλευση της κατάληψης του Παραρτήματος και μετά στη μεγάλη πορεία φοιτητών και εργατών της Πάτρας.

Το 1976 εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, πέρασε αποκλειστικά στη δουλειά του Κόμματος και εκλέχτηκε στο Γραφείο της Εργατικής Αχτίδας. Το 1985, αφού ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία, εκλέχτηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας, ενώ το 1989 μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου με ευθύνη την εργατική δουλειά την οποία είχε μέχρι το 1993.

Παράλληλα, την ίδια περίοδο, από το 1988 διατέλεσε μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και από το 1996 μέχρι το 2000 διατέλεσε πρόεδρος του Συνδικάτου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας. Από το 1992 μέχρι το 2010 ήταν μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας και υπήρξε για χρόνια μέλος της.

Ο σύντροφος Αντρέας ήταν επίσης Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πατρέων από το 2000 έως το 2013.  

Παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, δεν το έβαζε κάτω και έδινε καθημερινά τη μάχη από όποιο πόστο κι αν του ανατέθηκε από το Κόμμα, μέχρι το τέλος της ζωής του.

Από το 2014, όταν την Δημοτική Αρχή ανέλαβε η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο σύντροφος Αντρέας με κατεύθυνση του Κόμματος χρεώθηκε στη δουλειά στο Δήμο Πατρέων όπου βοήθησε από διάφορα κρίσιμα πόστα και κύρια το Γραφείο Τύπου του Δήμου, το οποίο είχε στην ευθύνη του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ο σύντροφος Αντρέας όλα τα χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στο Κόμμα του, χωρίς να ταλαντευτεί ούτε στιγμή, ακόμη και τα δύσκολα χρόνια της περιόδου ’90 – ’91 όπου μαζί με άλλους συντρόφους υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στις δυνάμεις του οπορτουνισμού και όσους προσπάθησαν  να διαλύσουν το Κόμμα.

Η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη γυναίκα του Μαρία, την κόρη του Νίκα και σε όλους τους οικείους του.

Η τελετή αποχαιρετισμού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιούλη και ώρα 10:30πμ στο Ά Νεκροταφείο Πατρών και θα είναι πολιτική.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν για την ενίσχυση του ΚΚΕ, που ο σύντροφος Αντρέας υπηρέτησε σε όλη του τη ζωή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα