Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για κομματικές τοποθετήσεις στον ΕΦΚΑ

18.01.2022 / 17:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
kinal_1

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν είναι κομματικό φέουδο που διοικούν οι μετακλητοί των κ. Μητσοτάκη και των υπουργών του, σύμφωνα με την Ευαγγελία Λιακούλη, γραμματέα τη Κ.Ο. και αρμόδια για τον Τομέα Δημόσιας Διοίκησης.

Σε δήλωσή της η κ. Λιακούλη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «…. ο ολισθηρός δρόμος του πελατειασμού θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποσάθρωση των δημοσίων υπηρεσιών με οδυνηρές συνέπειες τόσο για τους πολίτες όσο και για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους δικαίου».

Κατηγορεί τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, αναφέροντας ότι «ο Διοικητής του ΕΦΚΑ, πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υπουργού, διορισμένος από την κυβέρνηση (χωρίς να έχει ακολουθηθεί καμία αξιοκρατική διαδικασία για την επιλογή του – ούτε καν εκείνη που η ίδια θέσπισε) αποφασίζει να επιλέξει για προϊστάμενους στην διοικητική ιεραρχία του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, πολίτες από τον ιδιωτικό τομέα, παρακάμπτοντας τις διαδικασίες επιλογής στελεχών και το ΑΣΕΠ».

Η  κ. Λιακούλη επισημαίνει ακόμη ότι «οι εκλεκτοί τους δεν θα έχουν, βεβαίως, τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις των τυπικών δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισημαίνει πώς το σχέδιο νόμου που βρίσκεται σε διαβούλευση απαξιώνει, επιπλέον και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, την παραγωγική σχολή στελεχών του Ελληνικού Δημοσίου, μιας και πουθενά δεν προβλέπεται ενίσχυση της υποψηφιότητας των αποφοίτων της Σχολής για τις θέσεις διευθυντών του ΕΦΚΑ.

Πηγή: www.iefimerida.gr”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα