Το Κέντρο Υγείας της Βάρδας μετατρέπεται σε εμβολιαστικό κέντρο για τον κορωνοϊό

04.12.2020 / 22:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 12

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, είχε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γιάννης Καρβέλης. Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα μετατροπής του Κέντρου Υγείας Βάρδας σε εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό.

Ο κ. Καρβέλης έκανε δεκτό το αίτημα του Δήμαρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Για το λόγο αυτό ένας από τους έξι οικίσκους που θα προμηθευτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα διατεθεί  στο Κέντρο Υγείας Βάρδας για το συγκεκριμένο λόγο.

Επιπλέον, έμπροσθεν του Κέντρου Υγείας θα  κατασκευασθεί στέγαστρο για προφύλαξη των χρηστών υπηρεσιών υγείας από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι δυο άντρες συζήτησαν διεξοδικά για την εφαρμογή του υγειονομικού  χάρτη και τις ανάγκες που έχει ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, αλλά και ο Νομός Ηλείας με στελέχωση εξειδικευμένου προσωπικού, για την πλήρη λειτουργία των Νοσοκομείων Αμαλιάδας και Πύργου εν μέσω πανδημίας.

Τονίστηκε από τη πλευρά του Δημάρχου η αναγκαιότητα ίδρυσης Περιφερειακού ιατρείου στη Τ.Κ. Μέλισσας, αλλά και η επάνδρωση με εξειδικευμένο προσωπικό, του Πολυδύναμου Ιατρείου Λεχαινών. Επίσης, τέθηκε η ανάγκη προκήρυξης θέσης για  Ιατρείο στο Λιμάνι της Κυλλήνης, λόγω της μεγάλης  επιβατικής κίνησης που παρουσιάζει.

Τέλος έγινε εκτενής αναφορά στα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Ανδραβίδας -Κυλλήνης σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ιδίως στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει σχετικά με την ενημέρωση και τα μέτρα προφύλαξης και αποφυγής  εξάπλωσης του κορονοϊού των Δημοτών σε συνεργασία τον ΕΟΔΥ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αμαλιάδας, την 6η ΥΠΕ, και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε πως: «Πρωταρχικό μέλημα του Δήμου αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας αποτελεί η προάσπιση της υγείας του πληθυσμού και η ενδυνάμωση των δομών υγείας που βρίσκονται στο Δήμο μας.

Είμαστε δίπλα σε όλους τους Συνδημότες μας και προσπαθούμε να διαφυλάξουμε το πολυτιμότερο αγαθό της υγείας με συνεχιζόμενες ενέργειες ενημέρωσης, και παρεμβάσεις όπου απαιτηθεί. Είμαστε σε εγρήγορση, όπως ήμασταν από την αρχή της πανδημίας  και παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα