«Το κελάρι της γιαγιάς» αυτή την Κυριακή από το «Λύκειο Ελληνίδων Πατρών»

24.11.2022 / 15:10
kelari

Αυτή την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 από τις 10.30πμ ως τις 6.30μμ, η εδώ και τριάντα χρόνια εκδήλωση – θεσμός για το «Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών» επιστρέφει για να σκορπίσει και φέτος σπιτική θαλπωρή και περιποίηση.
“Παιδιά και ενήλικες, μαθητές, φίλοι, μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Λυκείου την Ελληνίδων Πατρών παρασκευάζουν εδέσματα και δημιουργούν κατασκευές με μεράκι και φαντασία, συνδυάζοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, το «Κελάρι της Γιαγιάς» αφιερώνεται φέτος στη «Μικρασιάτισσα Γιαγιά» και τη μικρασιάτικη γαστρονομία.
Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 από τις 10.30 το πρωί έως τις 6.30 το απόγευμα ο χώρος του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών στην οδό Σατωβριάνδου 32, θα γεμίσει ήχους, χρώματα και αρώματα της γης της Ιωνίας. Σπιτικά εδέσματα προερχόμενα από τη μικρασιάτικη κουζίνα και χειροποίητες κατασκευές που θυμίζουν τον πολιτισμό της Μικράς Ασίας θα εκτεθούν στις αίθουσες του Λυκείου και θα σας περιμένουν! Τα εκθέματα θα εμπλουτίζονται με δημιουργίες του Τμήματος Εικαστικών.
*Το θέμα της αφίσας προέρχεται από το βιβλίο με τίτλο «Το Μικρασιάτικο Κέντημα» (Τζεβρές) – [ΕΚΔΟΣΗ ΕΟΜΜΕΧ – Αθήνα 1987] και κεντήθηκε στο χέρι από φίλη του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών.
Ο τίτλος του μικρασιάτικου κεντήματος είναι «Ελιές».

*Στο χώρο υποδοχής της εκδήλωσης θα είναι επισκέψιμη έκθεση των εικαστικών τμημάτων του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, που επιμελήθηκε η δασκάλα Εικαστικών Χρυσόθεμις Μιτάκη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα των μαθητών των εικαστικών τμημάτων και αρχειακό υλικό της κρίσιμης ιστορικής περιόδου. Οι μικροί μαθητές μας, επιστράτευσαν τη φαντασία τους και αποτύπωσαν στα έργα τους το θέμα “Η ζωή στη Σμύρνη πριν και μετά την καταστροφή”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα