Το Καρναβάλι της Πάτρας στις ημερήσιες παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Πατρέων

15.07.2022 / 11:38
????????????????????????????????????

Σημαντική είναι η παρέμβαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) – Καρναβάλι Πάτρας στις Ημερήσιες Παιδικές Κατασκηνώσεις Δήμου Πατρέων, με σκοπό την προώθηση της καρναβαλικής κουλτούρας μέσα από υγιή πρότυπα και αξίες.

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας με τη σύμπραξη του Καρναβαλικού Εργαστηρίου, ανέλαβε τον διάκοσμο των δύο κατασκηνωτικών χώρων στο Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων (πλαζ Αγυιάς) και τα Ροΐτικα. Παραχώρησε επίσης, ρουχισμό με το -προσφάτως καταχωρημένο- επίσημο σήμα του καρναβαλιού, που θα διατεθεί στο εκπαιδευτικό προσωπικό της κατασκήνωσης.

Ακόμη, σχεδιάζει και υλοποιεί εργαστήρια κατασκευής καρναβαλικής μάσκας, ενώ παράλληλα έχει προσφέρει πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό με θέμα το πατρινό καρναβάλι.

Η προσπάθεια αυτή αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού έργου της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, η οποία εφαρμόζει ένα σχέδιο αναβάθμισης του παιδικού καρναβαλιού, το οποίο περιλαμβάνει την ενίσχυση του μύθου του Τζίτζικα (μασκότ του Πατρινού Καρναβαλιού), την εισαγωγή νέων καλλιτεχνικών ρευμάτων και τεχνολογιών, τη δημιουργία νέων θεσμών και την έμφαση στην πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία με την συμμετοχή μαθητικών κοινοτήτων.

Στο παραπάνω πλαίσιο συγκαταλέγεται η έκδοση καρναβαλικού παιδικού κόμικ, η παραγωγή video animation με θέμα το καρναβάλι, η δημιουργία του θεσμού των «Αρμάδων», τα παιδικά εργαστήρια που υλοποιούνται στα Παλαιά Σφαγεία, οι Καρναβαλουπόλεις κ.α. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, αλλά και με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα