Το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο ντύθηκε στα “κόκκινα” για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

01.12.2020 / 20:57
γκο 1

Σε ανακοίνωσή του το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων αναφέρει τα εξής:  Όπως είναι γνωστό, η 1η Δεκεμβρίου έχει αναγνωριστεί επίσημα από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Η  Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. αναλαμβάνοντας δράση για την προβολή της σημασίας της πρόληψης και έγκαιρης ενημέρωσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης αυτής της νόσου, ανέλαβε την πρωτοβουλία και, σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρών, φωταγωγήθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ» Πατρών με το κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει την εκστρατεία διακοπής της εξάπλωσης της νόσου.

Η επιλογή του παιδιατρικού νοσοκομείου δεν έγινε τυχαία. Πιο συγκεκριμένα, εκτός  από  τη φωταγώγηση του κτιρίου, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. προχώρησε και στην οργάνωση μιας διαδικτυακής ημερίδας με τίτλο: «ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ;;;» που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Για την ακρίβεια, πρόκειται για μία συνεργασία της Διοίκησης Της 6ης Υ.ΠΕ. και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Πάτρας. Η συνεργασία έγινε για την καλύτερη ενημέρωση των γονέων και των κηδεμόνων σχετικά με τους τρόπους προσέγγισης των παιδιών όσον αφορά τους τρόπους μετάδοσης των λοιμωδών νοσημάτων και κυρίως των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Όπως τόνισε στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της ημερίδας ο Διοικητής Γιάννης Καρβέλης, «Το σημαντικότερο όλων παραμένει η ενημέρωση και η εκπαίδευση του πληθυσμού και κυρίως των μικρών παιδιών, που ο σπόρος της πρόληψης  βρίσκει γόνιμο έδαφος στο μυαλό  και στην ψυχή τους.  Αφιερώνουμε, λοιπόν, αυτή την ημέρα έμμεσα  στα παιδιά, τιμώντας και την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, (20 Νοεμβρίου) ενημερώνοντας άμεσα τους γονείς,  για να μπορούν να χαίρονται  κάθε στιγμή της ζωής τους άφοβα, με γνώση και  υπευθυνότητα. Πρώτα η οικογένεια και μετά η σχολική κοινότητα  έχουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του κάθε παιδιού που βρίσκεται  τώρα μαθητής ή μαθήτρια στα θρανία, και  ενεργός πολίτης της κοινωνίας μας,  αργότερα, σε βάθος χρόνου». 

Διπλό, λοιπόν,  το μήνυμα για την 6η Υ.ΠΕ. δίνοντας έμφαση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα της Δημόσιας Υγείας. Η καίρια γνώση και η προστασία από τα λοιμώδη νοσήματα είναι θεμέλια λίθος για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας η οποία είναι σύνθετη και πολύπλοκη, ως ορισμός. «Η πολυπλοκότητα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας έγκειται στο γεγονός ότι εξ ορισμού αποτελεί συγχρόνως ιατρικό, κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό ζήτημα και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε, ο καθένας ξεχωριστά, από το δικό του μετερίζι,  για τη διατήρησή της» υπογράμμισε ο  Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. Γιάννης  Καρβέλης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα