Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ αυστηροποιεί τους κανόνες καραντίνας στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

15.01.2021 / 21:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 14

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατα εμφανιζόμενες μεταλλάξεις του κορονοϊού στην Γερμανία, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI) συστήνει πιο αυστηρή τήρηση των κανόνων της καραντίνας για όσους έχουν προσβληθεί, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως αναφέρει το «Spiegel», όταν υπάρχουν ενδείξεις των νέων μεταλλάξεων του κορονοϊού δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχει δυνατότητα να μειωθεί η διάρκεια της καραντίνας κάτω των 14 ημερών. Μέχρι στιγμής ισχύει η μείωση των ημερών καραντίνας στο σπίτι μετά από δέκα ημέρες το νωρίτερο, εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα και το διαγνωστικό τεστ είναι αρνητικό .

«Αν εντοπιστεί μια νέα παραλλαγή του Sars-CoV-2, όπως αυτή η οποία απομονώθηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία και τη Νότια Αφρική, η περίοδος καραντίνας των 14 ημερών δεν θα πρέπει να μειωθεί», δήλωσε εκπρόσωπος του RKI στο Spiegel.

Το Ινστιτούτο συνιστά επίσης στις αρχές υγείας να «δώσουν προτεραιότητα στην ιχνηλάτιση της νέας μετάλλαξης, όταν υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης μόλυνσης. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν οι αλυσίδες μόλυνσης των νέων μεταλλάξεων μέσω της συνεπούς εφαρμογής των συστάσεων του Ινστιτούτου», όπως είπε στο περιοδικό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα