Το ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ στο μέτωπο της φωτιάς στην Ηλεία

04.08.2021 / 21:37
ko 44

Η δήλωση του  μέλους του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ Δημήτρη Αγγελόπουλου , αναφέρει τα εξής:

“Κλιμάκιο της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο της Ηλείας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από τις πυρκαγιές σε Αρχαία Ολυμπία, Πελόπιο, Πλάτανο, Μάγειρα, Πουρνάρι, Κοσκινά, Μιράκα, καλούμε το λαό της Ηλείας να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση.

Αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πως οι πρωινές δηλώσεις του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη απέχουν πολύ από την πραγματικότητα, ενώ και στην Ηλεία ζούμε τις τραγικές και οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, με ευθύνη της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται με τον χειρότερα αποτελέσματα πως το σχέδιο που το ΚΚΕ προτείνει κάθε χρόνο για την αντιπυρική θωράκιση της χώρας και τα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης, και απορρίπτεται από την κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και τις προηγούμενες, είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστεί για να προστατευτούν οι ανθρώπινες ζωές, οι λαϊκές περιουσίες και το φυσικό περιβάλλον, κόντρα στη λογική “κόστους – οφέλους” που διέπει και τον τομέα της αντιπυρικής προστασίας. Ο σχεδιασμός και τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας δεν είναι πολυτέλεια. Καλούμε το λαό της Ηλείας σε συμπόρευση για να παρθούν εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα.

Με ευθύνη της κυβέρνησης και των αρμοδίων υπηρεσιών να γίνει άμεση καταγραφή τωνζημιών, να αποζημιωθούν στο 100% όλοι όσοι έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για όσους έχουν ανάγκη εδώ και τώρα. Άμεση αποκατάσταση όλων των υποδομών που υπέστησαν ζημιές. Aμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα