Το εντυπωσιακό «Μουσείο του Μέλλοντος» στο Ντουμπάι άνοιξε τις πόρτες του

23.02.2022 / 15:31
μουσειο-του-μελλοντος-

Σε μία σημαδιακή ημερομηνία, στις 22 Φεβρουαρίου 2022, το Μουσείο του Μέλλοντος (Museum of the Future) στο Ντουμπάι άνοιξε επιτέλους τις πόρτες του για το κοινό.

Το μουσείο, που βρίσκεται δίπλα στους Πύργους των Εμιράτων, συμβολίζει μία ματιά στον κόσμο 50 χρόνια από τώρα, επιδεικνύοντας και προβλέποντας πώς η τεχνητή νοημοσύνη και η επαυξημένη πραγματικότητα μπορούν να βελτιώσουν την ανθρωπότητα.

Το υπερσύγχρονο μουσείο αποτελεί ιδέα του Dubai Future Foundation και της αρχιτεκτονικής εταιρίας  του Shaun Killa, ενώ ο σεΐχης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohammed bin Rashid Al Maktoum, αποκάλεσε το ιδιαίτερο επταώροφο κτίσμα «το πιο όμορφο κτίριο στον κόσμο». Ήδη το National Geographic το συγκαταλέγει ανάμεσα στα 14 πιο όμορφα μουσεία του κόσμου.

Πρόκειται για ένα κτίσμα ύψους 77 μέτρων, το οποίο δεν χρησιμοποιεί ούτε μία υποστηρικτική κολώνα. Έχει σπειροειδές σχήμα και αποτελείται από 1,024 πάνελ από ανοξείδωτο ατσάλι, τα οποία κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια ειδικών ρομπότ. Το σχήμα του αντιπροσωπεύει την ανθρωπότητα, η πράσινη βάση του την γη, ενώ το κενό «το άγνωστο μέλλον».

Πάνω στο μουσείο αναγράφονται σε καλλιγραφικά αραβικά, λόγια του Υψηλότατου σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum: «Μπορεί να μην ζήσουμε για εκατοντάδες χρόνια, αλλά τα προϊόντα της δημιουργικότητάς μας μπορεί να αφήσει μία κληρονομιά που θα μείνει πολύ καιρό αφού έχουμε φύγει. Το μέλλον ανήκει σε εκείνους που μπορούν να το οραματιστούν, να το σχεδιάσουν και να το εφαρμόσουν. Δεν είναι κάτι που περιμένεις, αλλά κάτι που δημιουργείς. Η πρωτοπορία δεν είναι μία πνευματική πολυτέλεια. Είναι το μυστικό πίσω από την εξέλιξη εθνών και ανθρώπων».

Κάθε όροφος του μουσείου έχει και διαφορετική χρήση. Τρεις όροφοι περιλαμβάνουν immersive εκθέσεις -με έμφαση στα οικοσυστήματα και την βιομηχανική, την υγεία και την καλή ζωή και την ανάπτυξη πόρων από το διάστημα. Ένας άλλος όροφος θα παρουσιάζει μελλοντικές τεχνολογίες που έχουν στόχο να εξελίξουν τον πλανήτη μας σε τομείς, όπως η υγεία, το νερό, η μεταφορά, η ενέργεια. Ο τελευταίος όροφος είναι αφιερωμένος στα παιδιά, τους «μελλοντικούς ήρωες» όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα