Το έγγραφο προς το κέντρο υγείας Κ. Αχαΐας:  «Νηστικοί οι εφημερεύοντες ιατροί»

09.04.2023 / 12:30
kentro-ygeias-ka

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Οι γιατροί που εφημερεύουν –και- στο Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας δεν δικαιούνται φαγητό. Αυτή είναι η εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , «λόγω μη έγκρισης του προϋπολογισμού». Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, για τους ανθρώπους που δουλεύουν επί σχεδόν 24ωρου βάσεως προς όφελος των πολιτών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δεν επαρκούν λίγα ευρώ για ένα πιάτο φαγητό με έξοδα της υπηρεσίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γιατρών, οι οποίοι ψέγουν  την ΥΠΕ για την εν λόγω απόφαση, τονίζοντας πως «είναι τουλάχιστον οξύμωρο η ίδια η Υγειονομική Περιφέρεια να μην εγκρίνει τον δικό της προϋπολογισμό για αναγκαία και ανθρώπινα έξοδα, αν μη τι άλλο».

Υπενθυμίζεται ότι, «μέχρι προσφάτως, οι γιατροί λάμβαναν μεσημεριανό και βραδινό από συγκεκριμένα καταστήματα. Πλέον μπορούν να παραγγέλνουν μόνο με δικά τους έξοδα, από όποιο κατάστημα θέλουν, ως… φοιτητές, τρόπον τινά».

Το έγγραφο προς το κέντρο υγείας Κ. Αχαΐας:  «Νηστικοί οι εφημερεύοντες ιατροί» 2

«Η περικοπή αυτονόητων εξόδων προκαλεί αλγεινή εντύπωση», ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που σημειώνουν ότι, «ναι μεν τα έξοδα στον χώρο της υγείας είναι πολλά, αλλά θα μπορούσε να υλοποιηθεί αποτελεσματικότερη διαχείριση και όχι να υπάρξει μία τέτοια εξέλιξη που αφήνει νηστικό το προσωπικό».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νεολόγος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα