Το εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού στην Κέρκυρα λαξευμένο μέσα σε σπηλιά (βίντεο)

05.05.2021 / 23:42
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
dete-featured

Το νησί των Φαιάκων έχει να καυχιέται αν μη τι άλλο για το ποικιλόμορφο τοπίο του, που γοητεύει τους επισκέπτες του και με το παραπάνω. Η πλούσια φύση συνδυάζεται ιδανικά με τα κρυστάλλινα νερά του Ιονίου δημιουργώντας εικόνες απίστευτου κάλλους που μένουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη.

Κάτω από το παραδοσιακό χωριό του Αφιώνα, λοιπόν, στο βόρειο τμήμα του νησιού συναντάται μία από τις πιο απομακρυσμένες και δύσβατες παραλίες της Κέρκυρας. Για να προσεγγίσει κανείς το Πόρτο Τιμόνι παίρνει ένα από τα δύο μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό και φτάνει σε έναν ονειρικό προορισμό με δύο παραλίες.

Στο δρόμο προς το τέλος της χερσονήσου που οδηγεί στην παραλία ο επισκέπτης της περιοχής έρχεται αντιμέτωπος με μια έκπληξη, που ομολογουμένως δεν περίμενε ποτέ να συναντήσει στο συγκεκριμένο σημείο. Ο λόγος για το εκκλησάκι του Αγίου Στυλιανού, λαξευμένο μέσα σε σπηλιά. Ένα μικροσκοπικό «καταφύγιο» για την εικόνα του Αγίου που του έδωσε και την ονομασία του, προφυλαγμένο τόσο από τον καιρό όσο και από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με την ιστορία το σημείο για την δημιουργία του υπέδειξε ο ίδιος ο Άγιος Στυλιανός. Ο μύθος λέει ότι ένας βοσκός ψάχνοντας για ένα από τα χαμένα του πρόβατα ανακάλυψε την εικόνα του αγίου ανάμεσα σε κλαδιά. Ωστόσο, την επόμενη μέρα και αφού την είχε τοποθετήσει στην εκκλησία του χωριού προκειμένου να μπορούν να την προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοί του, η εικόνα εξαφανίστηκε, πιστεύοντας όλοι ότι κάποιος την έκλεψε. Κάτι που δεν συνέβη στην πραγματικότητα.

Ο βοσκός την βρήκε για ακόμη μία φορά στο ίδιο μέρος και οι κάτοικοι του χωριού συμφώνησαν να την φυλάξουν στο σημείο που την ανακάλυψε και την πρώτη φορά ο βοσκός, δηλαδή στο σπήλαιο όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα