Το είδαμε και αυτό: Ξέχασαν χειρουργική βελόνα στην κοιλιά ασθενούς

10.04.2023 / 20:32
Óôéãìéüôõðï áðü ôïõò ÷þñïõò óôï Íáõôéêü Íïóïêïìåßï ÊñÞôçò, ôçí Ôñßôç 17 Ïêôùâñßïõ 2006, óôç Óïýäá.

Δύο γυναικολόγοι και ένας νοσηλευτής καταδικάστηκαν για σωματική βλάβη από αμέλεια. Ξέχασαν μετά από χειρουργείο μία βελόνα 13 εκατοστών στα σπλάχνα γυναίκας ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Για την υπόθεση κάθισαν τη Μεγάλη Δευτέρα στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ο επιβλέπων γιατρός-γυναικολόγος, ένας ακόμα γυναικολόγος που συμμετείχε στο χειρουργείο ως βοηθός και ένας νοσηλευτής-εργαλειοδότης.

Και οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι για σωματική βλάβη από αμέλεια και καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 14, 11 και 7 μηνών αντίστοιχα. Η άτυχη 59χρονη ζούσε επί πέντε μήνες με μία βελόνα στην κοιλιά της μετά από χειρουργείο για την αφαίρεση δύο κυστικών μορφωμάτων από την αριστερή της ωοθήκη, επέμβαση που έγινε σε ιδιωτική κλινική το 2018.

Το ξένο σώμα στα σπλάχνα της γυναίκας είχε ως αποτέλεσμα τη στένωση του ουρητήρα της, γεγονός που την άφησε με νεφρική ανεπάρκεια και μόνιμη αναπηρία, ενώ μέχρι και σήμερα υποχρεούται να αλλάζει καθετήρα (pigtail) με χειρουργική επέμβαση κάθε έξι μήνες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα