Το “City in Action” ξεκινά – Όλοι οι δρόμοι στην Πάτρα οδηγούν στην πλατεία Γεωργίου (φωτό)

22.09.2022 / 19:35
ka 89

H γιορτή της πράσινης μετακίνησης και των action spοrts ξεκίνησε, στην καρδιά της Πάτρας, στην πλατεία Γεωργίου.

Η πρώτη γεύση από το τετραήμερο των εκδηλώσεων του City In Action της μεγάλης αυτής διοργάνωσης που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και με σκοπό να μυήσει τους Πατρινούς, μικρούς και μεγάλους, στην πράσινη μετακίνηση και στα φιλικά μέσα προς το περιβάλλον, έχει κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Από το απόγευμα της Πέμπτης έως και το πρωί της Παρασκευής δεκάδες οι Πατρινοί θα έχουν την δυνατότητα πηγαίνοντας από την πλατεία Γεωργίου να δουν τις πίστες που έχουν στηθεί εκεί και να δοκιμάσουν τις ικανότητες τους ή καλύτερα να μυηθούν στο “πράσινο” μέσο που τους κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Στην καρδιά της Πάτρας έχουν εγκατασταθεί τρεις πίστες που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και σε νέα παιδιά:  Η πρώτη είναι η πίστα δεξιοτεχνίας 17 στόχων, με την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η δεύτερη είναι η πίστα εκπαίδευσης rollers, και τρίτη η πίστα skateboard.

Παράλληλα,  εκεί λειτουργεί και περίπτερο που ενημερώνει τον κόσμο για την οδηγική ασφάλεια, αλλά και την μετακίνηση του με τα μέσα αυτό στον αστικό ιστό της αχαϊκής πρωτεύουσας.  

Το όλο σκηνικό έχει διαμορφωθεί με έναν τέτοιον τρόπο που να συγκλίνει στην επίτευξη του εκπαιδευτικού – ενημερωτικού  ρόλου του City In Action, προσφέροντας όμως παράλληλα στους Πατρινούς την ευκαιρία να δουν από κοντά τα δρώμενα και να πάρουν ενεργά μέρος σε αυτά.

Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου  στην πλατεία Γεωργίου θα πραγματοποιούνται sportive δράσεις με skates, rollers, ποδήλατα, δραστηριότητες για παιδιά, ενώ εκεί θα υπάρχουν και τις τέσσερις ημέρες πίστες εκπαίδευσης, προπόνησης και δεξιοτεχνίας, μαζί με το skatepark.

Επίσης θα υπάρχει πλούσιο θέαμα με επιδείξεις trial bikes, έκθεση με action sports και ecomobilty, ενώ όλες τα shows και οι επιδείξεις θα πραγματοποιούνται με τη συνοδεία μουσικής με live και djs events.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα λειτουργούν ενημερωτικά περίπτερα των φορέων που συμμετέχουν στην διοργάνωση, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δράσεις, όπως και σεμινάρια με κύριο αντικείμενο τους την οδηγική ασφάλεια.

Η “καρδιά” της Πάτρας λοιπόν χτυπάει σε ρυθμούς “City In Action” και σας προσκαλεί για να πάρετε και εσείς μέρος σε αυτή την μεγάλη γιορτή, σε μία στροφή που φιλοδοξία των διοργανωτών είναι να αποτελέσει την αφετηρία για την πόλη για την νέα εποχή προς την βιώσιμη αστική κινητικότητα. Στην “πράσινη” μετακίνηση δηλαδή και στα εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα