Το χωριό της Αχαΐας στη «σκιά» των Καλαβρύτων

06.01.2021 / 10:38
shutterstock_571323907

Οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει την Αχαΐα με τις εξορμήσεις στα υπέροχα Καλάβρυτα. Ωστόσο, ο νομός υπερηφανεύεται και για άλλα χωριά και οικισμούς στον ορεινό όγκο του, που δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τον δημοφιλή «γείτονά» τους.

Ανάμεσά τους και ο ορεινός οικισμός Κρινόφυτα, σε απόσταση περίπου 7 χλμ. από την Κλειτορία, έδρα της Δημοτικής Ενότητας στην οποία και ανήκουν. Αμφιθεατρικά χτισμένα στις πλαγιές ορεινού όγκου, είναι παραδομένα στην υπέροχη φύση της περιοχής και αποτελούν, σίγουρα, μια πιο ήσυχη και ήρεμη επιλογή από τα αγαπημένα Καλάβρυτα.

Λιγοστά σπίτια με χαρακτηριστικές κόκκινες κεραμοσκεπές και υπέροχες διαδρομές μέσα στη γοητευτική φύση που το περιβάλλει, στα βασικά χαρακτηριστικά του χωριού, που στους περισσότερους μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστο.

Μονοπάτια που καλούν σε εξερεύνηση μέσα στο δάσος, με ξύλινα γεφυράκια και τρεχούμενα νερά, από τις εικόνες που σίγουρα μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη εκείνων που θα επισκεφτούν τα Κρινόφυτα. Στα όσα αξίζει κανείς να παρατηρήσει από κοντά η κεντρική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, καθώς και το εκκλησάκι της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής λίγο έξω από το χωριό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα