”Το Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας” ξανά στο Θέατρο Act

13.06.2024 / 7:35
841793

Διάρκεια: 70′

Το έργο Σπεράντζας Βρανά ”Το Τίμιο Μπορντελο”, σε θεατρική απόδοση – προσαρμογή του Κώστα Παπαπέτρου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, έρχεται στο Θέατρο Αυλαία.

Η Ρηνούλα. Η μαθήτρια με την μπλε ποδιά, που απο μικρή ηλικία, γοήτευε τους άνδρες, αποφάσισε να μεγαλώσει με τον τρόπο που η ίδια η ζωή της έδειξε απο νωρίς. Η Ρηνούλα που έγινε Πεπίτα και κατεληξε Ρόζα. Η ζωή της, ο έρωτας που, απο πολυ νωρίς, έγινε δουλειά και η δουλειά που μπλέχτηκε με τον έρωτα. Η επιβίωση, οι σκέψεις και η ελπίδα. Μια γυναίκα που μπήκε απο μικρή στον κόσμο των κόκκινων φαναριών, που κατάφερε να επιζήσει και να ανελιχθεί, να γινει η κυρία της ζωής της, να μπει, χωρίς να φοβηθεί, στα μονοπάτια του πληρωμένου έρωτα, των βίτσιων, που δε ντράπηκε να ικανοποιήσει τις ορέξεις του κάθε πελάτη προκειμένου να πετύχει τον σκοπό της… την απόκτηση του δικού της ”σπιτιού”, της δικιάς της επιχείρησης. Που έγινε κυρία της ζωής της κάνοντας ό,τι χρειαστεί. Και μέσα σε όλα αυτά, το κρυφό της μυστικό, ένα μυστικό που απο πολύ μικρή ηλίκια, αποφάσισε να φυλάει αλλά και να ψάχνει για όσο ζει… η κόρη που αποχωρίστηκε μικρή. Η κόρη που έψαχνε και συνεχίζει να ψάχνει.

Το έργο μας μιλάει, για τον κόσμο της πορνείας, έναν κόσμο, που αποτελεί ταμπού ακόμη και σήμερα. Πελάτες με ακραίες απαιτήσεις και βίτσια, μαντάμες που εκμεταλλεύονται την ανάγκη κοριτσιών, κρατώντας τους χρήματα απο τον κόπο και την διάθεση του κορμιού τους, πόνος, σκληρή ζωή, μα και στιγμές τρυφερότητας, οταν σβήνουν τα κόκκινα λαμπάκια των σπιτιών… κρυφές σκέψεις και μυστικά, που δεν μαρτυράς ουτε στον ίδιο σου τον εαυτό… και όλα αυτά σε μια Ελλάδα, που δεν εχει ακόμη μάθει να αποδέχεται και να συγχωρεί… που στιγματίζει και δείχνει με το δάχτυλο, όσους επιλέγουν να ξεφύγουν απ’ το συνηθισμένο, απ το αποδεκτό. Εκείνους που ξέρουμε οτι υπάρχουν… μα δεν δεχόμαστε να τους κοιτάξουμε κατάματα.

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή από το βιβλίο της Σπεράντζας Βρανά ”Το τίμιο μπορντελο”: Κώστας Παπαπέτρος
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Λιακόπουλος
Σκηνικό- Κοστούμι: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική σύνθεση: Άγγελος Ανδρεόπουλος
Το τραγουδι “Μυστικό” ερμηνεύει η Βασιλική Σούτη σε στίχους Αλέξανδρου Λιακόπουλου.
Φωτογραφίες: Γιώργος Λυμπερόπουλος

Στο ρόλο της Ρόζας η Δανάη Καλοπήτα

12 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα