«Το ArtWalk είναι ένα από τα αξιοσημείωτα φεστιβάλ τέχνης στην Ευρώπη»

17.05.2024 / 17:11
1

Η πόλη αλλάζει, εσύ; «Το ArtWalk είναι ένα από τα αξιοσημείωτα φεστιβάλ τέχνης στην Ευρώπη».

Η πόλη της Πάτρας μπορεί να νιώθει υπερήφανη μιας και είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας I ArtWalk, αναγνωρίστηκε ως ένα αξιοσημείωτο φεστιβάλ τέχνης, λαμβάνοντας το Σήμα «Europe for Festivals, Festivals for Europe» για το 2024 και το 2025.

Το Σήμα EFFE είναι η ευρωπαϊκή σφραγίδα ποιότητας για αξιόλογα καλλιτεχνικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, τα οποία επιδεικνύουν δέσμευση στον τομέα των τεχνών, συμμετοχή της κοινότητας και διεθνή εξωστρέφεια. Απονέμεται από μια κριτική επιτροπή διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τομέα του πολιτισμού, μετά από αξιολόγηση ευρωπαϊκών φεστιβάλ που έχουν προταθεί και πληρούν σύνθετες προδιαγραφές ποιότητας.

 Η παρουσίαση ενός συνεκτικού και επιμελημένου καλλιτεχνικού προγράμματος, η υποστήριξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανάπτυξης, η συμβολή στην προσβασιμότητα στον πολιτισμό, η προσέλκυση κοινού διαφορετικών ηλικιών και η λήψη βιώσιμων μέτρων για το οικολογικό αποτύπωμα, είναι κάποια από τα κριτήρια της αξιολόγησης.

Η Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) είναι μια δράση που ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ (EFA) και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Για οποιαδήποτε πληροφορία,

επικοινωνήστε μαζί μας

μέσω e-mail στο [email protected] ή

μέσω τηλεφώνου στο 6948098744 ή

μέσω των social media: Facebook (Art In Progress) (ArtWalk), Instagram (artinprogress.patras) (artwalk festival).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα