Το 99% των θανάτων από κορωνοϊό αφορά ανεμβολίαστους – Μεγάλη ανησυχία για τη μετάλλαξη δέλτα

28.06.2021 / 19:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tsa 19

Όπως κάθε Δευτέρα, έτσι και σήμερα, 28.06.2021, έγινε η ζωντανή ενημέρωση για τον κορονοϊό αλλά και το εμβολιαστικό πρόγραμμα «Ελευθερία» από τις αρμόδιες Αρχές.

Στη  χώρα μας έχουν καταγραφεί ως σήμερα 29 κρούσματα της συγκεκριμένης μετάλλαξης, ενώ παγκοσμίως θα επικρατήσει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Το χαρακτηριστικό του ιού με την μετάλλαξη Δέλτα είναι η υψηλή μεταδοτικότητα και συγκεκριμένα είναι έως 70% πιο μεταδοτική από την βρετανική μετάλλαξη», είπε και τόνισε πως θα «χτυπήσει» κυρίως τους ανεμβολίαστους και τα παιδιά.

Ανέφερε δε σαν παράδειγμα το Ισραήλ, μια χώρα – πρότυπο σε ό, τι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού που έχει συναντήσει… ζόρια κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα και λέγοντας ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την μετάλλαξη Δ’, η οποία έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

«Ο εμβολιασμός με δύο δόσεις με τα εμβόλια της Pfizer και της Astrazeneca προστατεύει κατά της σοβαρής νόσησης κατά 96% για το πρώτο και κατά 92% για το δεύτερο, αναφορικά πάντα με την μετάλλαξη Δέλτα», συμπλήρωσε.

Για να συνεχίσει: «Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία από τις ΗΠΑ, το 99% των θανάτων λόγω λοίμωξης από κορονοϊό αφορά σε ανεμβολίαστους. Και θεωρείται και από τον ΠΟΥ και από όλους τους διεθνείς φορείς απαράδεκτο να σημειώνονται θάνατοι όταν είναι εφικτό να προληφθούν με την εφαρμογή των εμβολίων».

Νέα εμβόλια που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο θα στοχεύουν στη δημιουργία ανοσίας έναντι όλων των κορονοϊών, αποκάλυψε επίσης η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Συγκεκριμένα τόνισε πως σε πειραματική φάση βρίσκεται η παρασκευή εμβολίων με υβριδική πρωτεΐνη ακίδα. Πρόκειται ουσιαστικά, όπως εξήγησε, για τμήματα πρωτεΐνης από διαφορετικούς ιούς που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά τα εμβόλια για το χτίσιμο ανοσίας έναντι όλων των κορονοϊών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα