Το 70% της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει εμβολιαστεί μέχρι το τέλος καλοκαιριού

01.02.2021 / 21:45
γκο 19

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποστηρίξει τους παρασκευαστές εμβολίων κατά του κορονοϊού, ώστε να υπάρξει ταχεία παραγωγή των παρασκευασμάτων, επισήμανε η Στέλλα Κυριακίδου.

Σε διαδικτυακή συζήτηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, συμμετείχε η επίτροπος Υγείας της ΕΕ, καθώς και ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες που απικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κ. Κυριακίδου ενημέρωσε ότι στην Ένωση, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ο εμβολιασμός μπορεί να έχει φτάσει το 70%, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν αρκετές δόσεις για όλους τους πολίτες.

Παράλληλα, σημείωσε ότι μέχρι σήμερα, έχουν παραδοθεί 18,5 εκατομμύρια δόσεις. Η Ευρωπαία επίτροπος επισήμανε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες αυτές, την πολυπλοκότητα της ανάπτυξης, της παρασκευής και της διανομής των εμβολίων υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να υποστηρίξει τους παρασκευαστές ώστε να αυξήσουν γρήγορα την παραγωγή, να παραδώσουν εμβόλια, να ξεπεράσουν τα εμπόδια στην παραγωγική ικανότητα και να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες μεταλλάξεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα