Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών στο “eTwinningland”

11.01.2021 / 11:03
okqhwtcvcm5ffa1799a5047

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Πατρών ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου, εν μέσω της πανδημίας και της εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, την υλοποίηση ενός έργου eTwinning με τίτλο “eTwinningland”. Το συγκεκριμένο έργο υλοποιείται με την καθοδήγηση της κας Διαμαντέλλη Μαριάνθης, εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας του σχολείου, και τη συμμετοχή ομάδας μαθητριών της Δ’ τάξης οι οποίες συνεργάζονται με ομάδες συνομηλίκων τους από δύο σχολεία της Τουρκίας και από ένα της Ουκρανίας, της Πολωνίας, της Σερβίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Στις 02.01.2021 οργανώθηκε, μέσω της πλατφόρμας Zoom, η πρώτη διεθνής συνάντησή τους με τη συμμετοχή έξι καθηγητών και 21 μαθητών. Η πρώτη αυτή διαδικτυακή συνάντηση είχε τη μορφή ενός πάρτι για το καλωσόρισμα του νέου έτους, στο οποίο όλοι οι μαθητές παρουσίασαν τους εαυτούς τους και τις σημαίες των χωρών τους εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, έπαιξαν διαδικτυακά παιχνίδια, προσπάθησαν να πουν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν ένα γλωσσοδέτη, τραγούδησαν καραόκε και φυσικά χόρεψαν. Το πάρτι διήρκεσε 1,5 ώρα και έφερε κοντά ανθρώπους παρά την πανδημία, πήγε τα παιδιά μας στη χώρα του eTwinningland παρά τους περιορισμούς της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, και εξασφάλισε τη διασκέδασή τους.

Στο πάρτι υπήρξε επίσης ένας σημαντικός καλεσμένος, ο Καθηγητής Dr Cem BALANCANLI, μέλος του ακαδημαϊκού προσωπικού του Τμήματος Εκπαίδευσης Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας Γκάζι, ο οποίος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για κάποιες από τις εισαγωγικές δραστηριότητες του έργου.

Ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας, κος Τσεντούρος Κωνσταντίνος, όπως αναφέρεται,εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του σχολείου σε αυτό το έργο, το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης και καινοτομίας καθώς και δεξιοτήτων γνώσεων, μέσων και τεχνολογίας, οι οποίες είναι δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα