Την Τρίτη 19 Ιουλίου θα… χτυπήσει ηλιακή καταιγίδα τη Γη – Θα συμβούν μέχρι και ραδιοφωνικές διακοπές

18.07.2022 / 14:39
iliaki kataigida

Θα το… ζήσουμε και αυτό. Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει την Τρίτη 19 Ιουλίου τη Γη.
Η ηλιακή καταιγίδα θα είναι αποτέλεσμα της τεράστιας ηλιακής έκλαμψης που έχει ξεσπάσει η οποία θα μπορούσε και να οδηγήσει σε ραδιοφωνικές διακοπές σε πολλά μέρη του κόσμου.
Τούς τελευταίους μήνες, όλα δείχνουν ότι η ηλιακή δραστηριότητα διανύει μία πολυάσχολη περίοδο, καθώς, τον περασμένο Μάρτιο, είχαμε ξεχωριστές γεωμαγνητικές καταιγίδες που χτύπησαν τη Γη, ενώ, νωρίτερα αυτό τον μήνα, συνέβη μία γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G1. Το τελευταίο περιστατικό δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σέλας πάνω από τον Καναδά.
Όπως αναφέρθηκε την Παρασκευή, μια τεράστια ηλιακή έκλαμψη είχε ξεσπάσει από τον Ήλιο, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ραδιοφωνικές διακοπές σε πολλά μέρη του κόσμου. Το «άμεσο χτύπημα» από την ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προέβλεψε και η Δρ. Τάμιθα Σκοφ, η οποία και μοιαράστηκε, στα social media τα νέα, μαζί με ένα βίντεο από τη NASA. Η ίδια είναι ερευνήτρια στο ομοσπονδιακά χρηματοδοτούμενο Aeospace Corporation και βραβευμένη εκπαιδευτικός επιστήμης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα