Την Τετάρτη ο Γεραπετρίτης στην Επιτροπή της Βουλής – «Βολές» ΣΥΡΙΖΑ για τα Τέμπη

13.03.2023 / 13:54
download

Την Τετάρτη το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου προκειμένου να ενημερωθεί από τον Υπουργό Επικρατείας και Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργο Γεραπετρίτη, σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αυτό αποφάσισε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (13.3.2023) η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Στην Επιτροπή, που είναι και η αρμόδια για την παρακολούθηση του έργου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα παραστεί μόνο ο Γιώργος Γεραπετρίτης που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο μετά τα Τέμπη και την παραίτηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Σχετικά με την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας – που είχαν αρχικά ζητήσει κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ 25) για την διερεύνηση των αιτίων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος – και σύμφωνα με την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία την παραπέμπει στις καλένδες παρόλο, που στην προηγούμενη συνεδρίαση της διάσκεψης των προέδρων είχε καταγραφεί μια ομόφωνη συναίνεση.

Το θέμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, το έθεσε σήμερα και πάλι στην ΔτΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι είναι η μόνη Επιτροπή που μπορεί να καλέσει και πρώην υπουργούς (Κ. Αχ. Καραμανλής, Χρ. Σπίρτζη ή και Κ. Χατζηδάκης) και να διερευνήσει κοινοβουλευτικά υποθέσεις.

Σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανέφερε ότι στα αιτήματα της Αντιπολίτευσης που έχουν κατατεθεί δεν υπάρχει σύγκληση στα πρόσωπα τα οποία θα κληθούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε, ότι από την στιγμή που υπάρχει ομοφωνία για την σύγκληση των θεσμών, η επιλογή των προσώπων που θα κληθούν μπορεί να γίνει από την πλειοψηφία και αυτή θα κρίνει τα κοινά πρόσωπα, που υπάρχουν στις δύο προτάσεις.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες σημείωσαν πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δεν αποσύρει το αίτημά του για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ούτε και το ενδεχόμενο να αναληφθεί πρωτοβουλία για σύγκλησή της με τη διαδικασία των 2/5 (της Αντιπολίτευσης) εάν δεν προχωρήσει η πλειοψηφία σε αυτό που από κοινού είχε αποφασιστεί την προηγούμενη εβδομάδα στην ΔτΠ.

Ο κ. Κατρούγκαλος, εκτίμησε ότι η ΝΔ επιδιώκει να εξαντλήσει το θέμα σε μια ακρόαση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου παρουσία μόνο του Γιώργου Γεραπετρίτη χωρίς να κληθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλή, που ήταν ο αρμόδιος Υπουργός, καθώς πλέον ως βουλευτής δεν μετέχει σε αυτήν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα