Την ψυχιατρική κλινική του ΠΓΝ Πατρών επισκέφθηκε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

19.01.2021 / 22:39
γκο 26

Την ψυχιατρική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής της συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης υγειονομικής περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Δημήτρη Μπάκο, τον διευθυντή της ψυχιατρικής κλινικής, καθηγητή Φίλιππο Γουρζή κ.α.

Όπως ανακοινώθηκε, «κατά την διάρκεια της επίσκεψης της κ. Ράπτη στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου, έγινε ευρεία συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν την κλινική, καθώς και για τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας που αφορούν στην ίδρυση μονάδων έγκαιρης παρέμβασης στην ψύχωση – ένα πρωτοπόρο βήμα της χώρας μας και μοναδικό στη νότια Ευρώπη που αφορά άμεσα περίπου 3.500 νέους ετησίως στη χώρα μας και τις οικογένειές τους – καθώς και στη δυνατότητα σχολών και τμημάτων Α.Ε.Ι. της χώρας να ιδρύουν κέντρα ημέρας για την παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στον φοιτητικό πληθυσμό».

Στην ίδια σύσκεψη συζητήθηκαν, όπως επίσης ανακοινώθηκε, «θέματα που αφορούν στη διαδικασία ταχείας και εξορθολογισμένης μετάβασης ασθενών από τις κλινικές σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, στην υλοποιούμενη στελέχωση των ψυχιατρικών κλινικών με επικουρικούς ιατρούς και νοσηλευτές και λοιπά θέματα ψυχικής υγείας».

Ακόμη, η υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε σχετικά με την προσέλευση των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα