Παρασκευή, 19.08.2022, 5:50 πμ

Tην Παρασκευή 24ωρη απεργία από το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας

22.06.2022 / 18:33
efood_dianomi

Νέα απεργιακή κινητοποίηση ετοιμάζει το Συνδικάτο Διανομέων-Ντελιβεράδων Ν. Αχαΐας, σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ

Η διοίκηση της E food συνεχίζει να εκβιάζει τους διανομείς να επιλέξουν το «συνεργατικό» μοντέλο εργασίας, διαμορφώνοντας το πρόγραμμα εργασίας αποκλειστικά στις δικές της ανάγκες. Ήδη το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολλοί διανομείς αναγκάζονται να παραιτηθούν από την άλλη εργασία τους ή γίνονται freelancers. Δε θα το επιτρέψουμε!

Κατά συνέπεια των παραπάνω απαιτούμε από την εταιρεία :

1. Να ανακαλέσει στην απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμα τους .

2. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με παράλληλη διακοπή νέων συμβάσεων freelancers.

3. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους εργαζόμενους με 4ωρη απασχόληση το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη σύμβαση τους σε πλήρους απασχόλησης.

4. Να συμφωνηθεί βάσει νόμου δίκαιη αποζημίωση καυσίμων σύμφωνα με τα πραγματικά χιλιόμετρα που διανύουμε ανεξαρτητοποιημένη από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους και με την ομόφωνη απόφαση που πήραν οι διανομείς την Παρασκευή 17/6 μετά τη λήξη της απεργιακής κινητοποίησης, καλούμε σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/6 και συγκέντρωση μοτοπορεία στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 15:00.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα