Την άλλη εβδομάδα αποφάσεις για εκλογές-Μετάθεση είτε προς το τέλος Απριλίου είτε και προς τον Μάιο

03.03.2023 / 7:13
mitsotakis-gerapetritis

Ως πότε θα είναι υπουργός Υποδομών ο κ. Γεραπετρίτης, πάντως, είναι ασαφές, καθώς ο πρωθυπουργός δεν έχει ανοίξει σε κανέναν τα χαρτιά του για το πότε θα στηθούν οι κάλπες που πήγαιναν για τις 9 Απριλίου. Ο κ. Μητσοτάκης, μάλιστα, κόβει τη συζήτηση σε όποιον συνεργάτη του επιχειρεί να του εκμαιεύσει μια εκτίμηση, ενώ αρμόδιες κυβερνητικές πηγές εξηγούν στο protothema.gr ότι την επόμενη εβδομάδα δεν θα ανακοινωθεί προσφυγή στις κάλπες. Ο πρωθυπουργός θα κλειδώσει την ερχόμενη εβδομάδα τις αποφάσεις του, ενώ, αν θελήσει να εμμείνει στο σχέδιο για κάλπες στις 9 Απριλίου, τότε θα πρέπει να ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής ως τις 15 Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, μια σειρά πρωθυπουργικοί συνεργάτες και κομματικά στελέχη, αλλά και υπουργοί, στο παρασκήνιο ανοίγουν συζήτηση για μετάθεση των εκλογών είτε προς το τέλος Απριλίου είτε και προς τον Μάιο. Μάλιστα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του protothema.gr, αρκετές τέτοιες φωνές ακούστηκαν στον χθεσινό, μάλλον βαρύ, «πρωινό καφέ» που έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης άκουσε, αλλά δεν απάντησε και δεν έχει καταστήσει κανέναν κοινωνό των σκέψεών του.

Υπό αυτό το πρίσμα και ελλείψει ενός σήματος από τον κ. Μητσοτάκη, κάποιοι εκτιμούν ότι θα προκύψει αναγκαιότητα για μετατόπιση των εκλογών λόγω του επιβαρυμένου κλίματος, με κηδείες και μνημόσυνα, αν και υπάρχουν και αυτοί που λένε ότι οι κάλπες πρέπει να στηθούν στον προγραμματισμένο τους χρόνο. Το «καρπούζι και το μαχαίρι» κρατά, βεβαίως, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περνά χρόνο στο γραφείο του, σε ανοιχτή γραμμή με υπουργούς στο πεδίο (Θ. Πλεύρη) ή αυτούς που εποπτεύουν όσους εμπλέκονται στη διαχείριση της τραγωδίας (Χ. Στυλιανίδη, Τ. Θεοδωρικάκο), ενώ μελετά μια σειρά από πορίσματα και καταγγελίες που είχαν δει όλο το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου και δεν είχαν αξιολογηθεί αναλόγως.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα