Τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή

01.05.2022 / 17:30
troxos_10

Πάντα τα  κανάλια  επενδύουν σε προγράμματα που θα μοιράσουν πολλά ευρώ, τόσο στους παίκτες που θα βρίσκονται στο πλατό όσο και τους τηλεθεατές που θα βλέπουν από τον καναπέ τους! Ησυνταγή είναι μακρά και πετυχημένη. Με αφορμή την επιστροφή του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» ρίχνουμε μια ματιά-ζαριά στα πιο πετυχημένα τηλεπαιχνίδια του παρελθόντος που πάντα βρίσκουν τρόπους να ξαναγίνονται σουξέ.

 Ο Τροχός της Τύχης

Την πρώτη φορά που προβλήθηκε αυτό το τηλεπαιχνίδι ήταν από την τηλεόραση του Αντέννα την 1ηΙανουαρίου το 1990 στην μόλις δεύτερη μέρα λειτουργίας του σταθμού. Οι πρώτοι παίκτες ήταν οι guest starΛευτέρης Πανταζής, Πωλίνα και Αλέξια. Ο πρώτος παρουσιαστής ήταν Ο Γιώργος Πολυχρονίου που μέχρι τότε ήταν γνωστός παρουσιαστής στο ραδιόφωνο.

Οι παίκτες πρέπει να μαντέψουν την λέξη που κρύβεται στον πίνακα , γυρίζοντας τον τροχό ο οποίος μοιράζει από χρηματικά πόσα μέχρι χρεωκοπία. Τα γράμματα τα αποκαλύπτει μία γυναίκα παρουσιάστρια. Μαζί με τον Πολυχρονίου ήταν Στέλλα Μανωλά και μετά με την αποχώρηση της ήρθε η Κρίστα.

Τέσσερις παρουσιαστές άλλαξαν συνολικά μετά τον Πολυχρονίου. Το 1992 ήρθε ο Παύλος Χαϊκάλης μετά ο Δάνης Κατρανίδης , ο Γιάννης Κουτράκης με συμπαρουσιάστρια την Νίκη Κάρτσωνα και από το 2015 έχει καθιερωθεί ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;

Αυτό το τηλεπαιχνίδι το πρωτοείδαμε το 1999 στο Mega Channel μέχρι το 2002 με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο. Άλλαξε χέρια και πήγε στην ΝΕΤ μέχρι το 2004 με τον ίδιο παρουσιαστή για να επανέλθει το 2005 από τον σταθμό ALPHA με τον Θοδωρή Αθερίδη. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να απαντήσει ο παίκτης σε 15 ερωτήσεις για να κερδίσει 150 χιλιάδες ευρώ ή 50 εκατομμύρια δραχμές τα παλαιότερα χρόνια. Οι ερωτήσεις ήταν εύκολες στην αρχή και μετά όσο ανέβαινε το ποσό δυσκόλευαν.

Ο παίκτης είχε τρεις βοήθειες στην διάθεση του: την βοήθεια 50-50 όπου από τις τέσσερις επιλογές έφευγαν οι δύο λάθος, τη βοήθεια του τηλεφώνου όπου ο παίκτης μπορούσε να ρωτήσει την γνώμη κάποιου δικού του ανθρώπου και τη βοήθεια του κοινού όπου το κοινό ψήφιζε τη σωστή απάντηση. Το 2005 πρόσθεσαν και την αλλαγή ερώτησης. Στην 5η και την 10η ερώτηση υπήρχε ένα μαξιλάρι ώστε αν έχανε κράταγε το ποσό που είχε το κάθε μαξιλαράκι. Το παιχνίδι έκανε δύο παίκτες εκατομμυριούχους. Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι αυτή την εβδομάδα με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου

Τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή 4

 Κόντρες

Ο Βλάσσης Μπονάτσος έχει μείνει για πάντα στην καρδιές μας με το απίστευτό του ταλέντο και το φοβερό του χιούμορ. Το 1992 είχε αναλάβει την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού Κόντρες το οποίο προβαλλόταν από το Mega . Δύο ομάδες έπρεπε να μαντέψουν τις πιο δημοφιλείς απαντήσεις του κόσμου στις πιο απίθανες ερωτήσεις. Το παιχνίδι αυτό πρόσφερε στους τηλεθεατές άφθονο γέλιο καθώς ήταν πραγματικά αδύνατο να προβλέψει κάποιος τις απαντήσεις. Στη μνήμη μας παραμένει η φωνή του Βλάση να λέει: « Είναι ωραίο, πάρα πολύ ωραίοοοο».

Τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή 5

To Μεγάλο Παζάρι

Το 1991 εμφανίστηκε στις οθόνες του Mega o Ανδρέας Μικρούτσικος με το καθημερινό τηλεπαιχνίδι το «Μεγάλο Παζάρι». Ο παίκτης βρισκόταν σε μία διαδικασία συνεχόμενου παζαριού ανάμεσα σε κουρτίνες, κάρτες, κουτιά  που έκρυβαν μετρητά ή δώρα ή τον Μίστερ Ζόνκ.

Τηλεπαιχνίδια που άφησαν εποχή 6

Ρουκ Ζουκ

Το όνομα του προέρχεται από την ομότιτλη γερμανική μεταφορά του παιχνιδιού και σημαίνει στα γρήγορα. Το 1994 το παρουσίαζε η Μαίρη Μηλιαρέση μαζί με το κινούμενο σχέδιο Ρούκι που εμφανιζόταν στο κάτω μέρος της οθόνης  στο Mega μέχρι το 1997. Καθώς ήταν πολύ αγαπητό παιχνίδι ήρθε ξανά στην τηλεόραση από τον ΑΝΤ1 αυτή την φορά με παρουσιάστρια την Ζέτα Μακρυπούλια. Είναι η τηλεοπτική εκδοχή του παιχνιδιού Taboo καθώς ο πρώτος παίκτης βλέπει μία λέξη την οποία προσπαθεί να εξηγήσει χωρίς να την πει στον επόμενο παίκτη της ομάδας.

Ο επόμενος προσπαθεί το ίδιο μέχρι να φτάσει στον τελευταίο παίκτη. Εννοείται πως εκτός από την λέξη δεν πρέπει να πει και λέξεις παράγωγες, ή με την ίδια ρίζα αλλά ούτε και να χρησιμοποιήσει αυτές που άκουσε από τον προηγούμενο. Στην νεότερη εκδοχή του έχει προστεθεί η ενότητα τραγούδι, παντομίμα, ένας μεγάλος τελικός στο τέλος της σεζόν και κάποιες ακόμα μικροαλλαγές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα