Παρασκευή, 15.01.2021, 11:22 πμ

Τηγανητό ρύζι με κοτόπουλο και λαχανικά

02.01.2021 / 10:01
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3310_tiganitoryzikotopouloland_sized

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 50 γρ. ηλιέλαιο
  • 300 γρ. κοτόπουλο, στήθος, φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 2 αβγά
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. λάχανο, ζουλιέν
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 80 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο
  • 200 γρ. σάλτσα σόγια-μέλι
  • 30 γρ. κρεμμύδι, φρέσκο
  • κόλιανδρος, φρέσκος

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

  • 70 γρ. μέλι
  • 70 γρ. τζίντζερ, σε φέτες
  • 40 γρ. σκόρδο
  • 200 γρ. νερό
  • 50 γρ. ξίδι λευκό
  • 150 γρ. σόγια
  • 15 γρ. κορν φλάουρ
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο και προσθέτουμε τα αβγά, το τζίντζερ και το σκόρδο και ανακατεύουμε έντονα. Προσθέτουμε το λάχανο, το καρότο, τις πιπεριές και το φρέσκο κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το ρύζι και το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε, αν χρειάζεται. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τον φρέσκο κόλιανδρο. Γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμύδι.

Για τη σάλτσα σόγια-μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κορν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ