Τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι

11.02.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
tigania-sikotaki-500-960x481

Η τηγανιά με μοσχαρίσιο συκώτι του Πέτρου Συρίγου είναι μια καταπληκτική συνταγή, που θα κάνεις κι εκείνους που δεν αγαπούν το συκώτι… να το λατρέψουν.

Υλικά

600 γραμμ. συκώτι νεαρού μόσχου καθαρισμένο
300 ml ηλιέλαιο
200 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ
150 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κύβο βοδινό (διαλυμένο σε 70 ml νερό)
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

Κόβετε το συκώτι σε κομμάτια σαν ένα μεγάλο ζάρι (χοντρό καρεδάκι). Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο για 2 λεπτά. Σε ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο και, όταν ζεσταθεί, προσθέτετε το συκώτι και σοτάρετε για 2 λεπτά.

Σβήνετε με το λεμόνι και προσθέτετε τον ζωμό. Αφήνετε να πάρει βράση και να χυλώσει η σάλτσα σας, αλατοπιερώνετε και τέλος πασπαλίζετε με ρίγανη. Σερβίρετε με καψαλισμένο ψωμάκι με ελαιόλαδο και ρίγανη.

eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα