Τι ζήτησε ο Τσίπρας από τον Τασούλα για την επιστολική ψήφο

17.02.2021 / 18:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, στην Αθήνα, στις 11 Φεβρουαρίου, 2021

Την ενόχλησή του για τον τρόπο που διεξάγονται οι ψηφοφορίες στη Βουλή εξέφρασε στον Κώστα Τασούλα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι μετά από αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηφοφορίες με webex
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος webex προκειμένου οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων να μην είναι ενήμερες για τις προθέσεις των βουλευτών πριν πραγματοποιηθεί μια ψηφοφορία στη Βουλή, και τάχθηκε κατά της επιστολικής ψήφου για τις ονομαστικές ψηφοφορίες ενόσω διαρκούν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως όταν το webex δοκιμάστηκε διαπιστώθηκαν πολλά κενά στη λειτουργία του, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε προβλήματα ακόμα και της μη επαρκούς αποτύπωσης των αποτελεσμάτων. Μάλιστα φέρεται να παρέδωσε και στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ την γνωμάτευση της επιστημονικής υπηρεσίας που επικυρώνει τη λειτουργία της επιστολικής ψήφου.

Προ ημερησίας
Μάλιστα, ο κ. Τασούλας παρουσίασε στοιχεία βάσει των οποίων οι εκπρόθεσμες τροπολογίες έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, ενώ μόλις ένα νομοσχέδιο κατατέθηκε ως κατεπείγον για το 2020.

Από την δική του πλευρά ο κ. Τσίπρας ζήτησε να προγραμματιστεί άμεσα η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει για τη συρρίκνωση της δημοκρατίας και κατήγγειλε την αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

«Είναι αδιανόητο να μην έχει δρομολογηθεί ακόμα από 23 Δεκεμβρίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για την προ ημερησίας συζήτηση που έχει ζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής να απαντά αναφορικά με το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως «θα το επανεξετάσω και θα επανέλθω».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα