Αν ακούς «γκόστινγκ» και στο μυαλό σου έρχονται οι Ghost, η μπάντα από τη Σουηδία, είσαι ένας τυχερός ή υπερβολικά αθώος άνθρωπος. Το γκόστινγκ το ξέρεις, το έχεις κάνει, σου το έχουν κάνει, το νιώθεις οικείο, με κάποιον τρόπο. Το «αντι-γκόστινγκ», ωστόσο, μάλλον πρώτη φορά το διαβάζεις. Ο όρος είναι καινούργιος, το concept παμπάλαιο.
Το αντί-γκόστινγκ είναι η υγιής απόρριψη. Βγαίνετε, ξέρεις ότι δεν πέρασες καλά και, αντί να εξαφανιστείς από προσώπου γης, στέλνεις ένα ωραίο μήνυμα που εξηγείς ότι αυτό ήταν, δεν θα συνεχιστεί αυτό το dating, θα συνεχιστούν οι χωριστές ζωές σας.
Τι κάνεις όταν είσαι ο παραλήπτης του συγκεκριμένου μηνύματος, όμως; Γιατί κακία δεν μπορείς να κρατήσεις σε καμία περίπτωση, ίσα-ίσα εκτιμάς την ειλικρίνεια. Ούτε μπορείς να πεις ότι δεν σ νοιάζει, διότι το βλέπεις εγωιστικά. Πώς διαχειρίζεσαι την ωριμότητα, άραγε;
Προσωπικά, είμαι μεγάλη φαν του γκόστινγκ. Ειδικά στα πρώτα ραντεβού, αν βλέπω ότι κάτι δεν μου ταιριάζει, μου φαίνεται ευκολότερο να χαθώ παρά να εξηγήσω ότι το άλλο άτομο δεν μου αρέσει. Είναι μεγάλο red flag; Φυσικά και είναι, φυσικά και κρέμασα το δικό μου κατακόκκινο πανί στο μπαλκόνι μου στην Κυψέλη. Μία μόνο φορά αποφάσισα να κάνω το σωστό, οπότε έστειλα το εξής (copy-paste από την επίμαχη συνομιλία): «Πέρασα πολύ ωραία αλλά δεν το ‘χω για παραπάνω, απλώς σου το λέω για να μην περιμένεις τίποτα διαφορετικό». Και μετά πέταξα το κινητό στον καναπέ για να μη δω την απάντηση. Τελικά, απάντηση δεν ήρθε ποτέ, πράγμα που με έκανε να αναρωτηθώ αν, τελικά, είναι προτιμότερο να μετατρεπόμαστε σε φαντάσματα.
Για να είσαι κι εσύ ώριμος, όταν σε αντί-γκοστάρουν, φρόντισε να μη γίνεις σαν τον πρωταγωνιστή της παραπάνω ιστορίας, μοιάζεις λες και σε πείραξε υπερβολικά κάτι πραγματικά ασήμαντο. Μπορείς να απαντήσεις ένα απλό «ΟΚ». Στείλε έστω ένα thumbs up, κάνε double tap στο μήνυμα ή, αν είναι αμοιβαίο, πρότεινε να κάνετε παρέα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις αμέσως, καλύτερα να πάρεις τον χρόνο σου. Το σημαντικό, είναι να γίνει – ακόμη κι αν γίνει το επόμενο πρωί.