Τι λέει ο πατέρας του 6χρονου: «Η μάνα του δεν το πήγαινε στο γιατρό»

28.05.2022 / 16:41
rainerexou (1)

Τη δική του εκδοχή για την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ από το σπίτι που έμενε με τη μητέρα του στην Κηφισιά, έδωσε ο πατέρας του παιδιού από τη Νορβηγία. Ο πατέρας μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ισχυρίστηκε πως η μητέρα του Ράινερ δεν τον άφηνε να δει το παιδί του και δεν τον πήγαινε στον γιατρό.

Ο πατέρας – που άρπαξε το παιδί το βράδυ της Τρίτης από την Κηφισιά και το οδήγησε παράνομα (με διαβατήριο άλλου παιδιού) στο εξωτερικό μέσω Θεσσαλονίκης – σημείωσε πως δεν άρπαξε το παιδί αλλά το πήρε για να προστατέψει την υγεία και την ασφάλειά του, λόγω του ότι «η μητέρα του αρνείται να το πάει στο γιατρό».

Μάλιστα, υποστηρίζει ότι ρώτησε τον Ράινερ γιατί η μαμά του δεν θέλει να τον πάει στον γιατρό με τον μικρό να απαντά ότι η μαμά του του είπε πως «οι γιατροί είναι κακοί και θέλουν να το βλάψουν».

Επανέλαβε πως έχει την πλήρη κηδεμονία του παιδιού και η μητέρα του δεν τον άφηνε να τον δει. Τόνισε, δε, πως «η μητέρα να πάει στο γιατρό και να δει την ψυχοσύνθεσή της». Ισχυρίστηκε πως «βάσει αυτών που μου είπε ο Ράινερ, ότι του έχει κάνει η μητέρα του, είναι πραγματικά αηδιαστικά και καμία μάνα δεν θα έπρεπε να κάνει αυτά τα πράγματα». Ωστόσο, δεν διευκρινίζει σε τι αναφέρεται.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας δεν αναφέρθηκε στις καταγγελίες της μητέρας ότι είχε ξυλοκοπήσει τόσο την ίδια όσο και τον μικρό Ράινερ.

Σημείωσε πως «ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του».

«Είχαν συμφωνήσει να έρθει η μάνα και το παιδί στην Ελλάδα»

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η θεία της μητέρας του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου η οποία εξήγησε πως «δεν έχει ακόμα εκδικαστεί η οριστική επιμέλεια, έχει δοθεί προσωρινή».

Σημείωσε πως, «οι δικαστικές αποφάσεις βγήκαν μετά την αποχώρηση της μητέρας από τη Νορβηγία, με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα», αποχώρηση η οποία είχε συμφωνηθεί προφορικά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έχουν σταλεί μεταξύ των γονέων και τα οποία έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο.

«Στα ελληνική δικαστήρια ήταν παρών σε όλα τα δικαστήρια ο πατέρας, ενώ στα νορβηγικά έγιναν ερήμην της μητέρας, η οποία δεν ειδοποιήθηκε», είπε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στην Ελλάδα από τον πατέρα, για να επιστραφεί το παιδί, με την αιτιολογία ότι είχε γίνει αρπαγή, απορρίφθηκαν. Έχουν καταφύγει δευτεροδίκως στον Άρειο Πάγο και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα