Τι είναι το challenge «Κράτα την αναπνοή σου» που ανησυχεί τους γονείς

30.11.2023 / 10:18
download (3)

Ένα 8χρονο κοριτσάκι κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς λιποθύμησε όταν προσπάθησε να κάνει το challenge με τις φίλες της στο σχολείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της.Ανησυχία έχει προκαλέσει στους γονείς ένα παιχνίδι άκρως επικίνδυνο το challenge «Κράτα την αναπνοή σου», που αντιγράφουν τα μικρά παιδιά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το challenge «Κράτα την αναπνοή σου» είναι αρκετά διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια στα social media. Μέσα από βιντεάκια ανήλικα παιδιά δείχνουν πώς αντιδρούν αν κρατήσουν λίγο παραπάνω την αναπνοή τους, με όποιο κίνδυνο και αν κρύβει αυτό. Πρόκειται για ένα παιχνίδι ιδιαίτερα επικίνδυνο, με τους ειδικούς σε κάθε περίπτωση να εφιστούν την προσοχή των γονέων.

Ένα 8χρονο κοριτσάκι κατέληξε στο νοσοκομείο, καθώς λιποθύμησε όταν προσπάθησε να κάνει το challenge με τις φίλες της στο σχολείο με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι της.

Η μητέρα της μιλώντας στο Live News είπε πως η κόρη της ζει από θαύμα. Κανένα από τα παιδιά του σχολείου δεν ενημέρωσε τους δασκάλους και τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχτεί πολύ χειρότερα.

«Πάω να την πάρω την Παρασκευή το μεσημέρι. “Κοιμήθηκα” λέει “στην αυλή” και “είδα ένα όνειρο”. Μου λέει: “Είδα ότι κοιμόμουν σε ένα πολύ μαλακό κρεβατάκι από πάνω είχα όπως έχουν οι άγγελοι το φωτοστέφανο, αστεράκια, συννεφάκια”. Ακόμα δεν καταλαβαίνω τι έχει γίνει. Πιάνω το κεφάλι της, τούμπανο πίσω το κεφάλι της», είπε η μητέρα της 8χρονης.

Την ώρα της γυμναστικής η μαθήτρια της Γ’ δημοτικού βρήκε ένα απομονωμένο μέρος με τις φίλες της για να δοκιμάσουν τον challenge. Η 8χρονη κράτησε την αναπνοή της ώσπου ξαφνικά έχασε τις αισθήσεις της μπροστά στα μάτια των συμμαθητών της.

«Έτσι όπως παίζαμε ένα παιχνίδι ξαφνικά έπεσε κάτω σαν το ξύλο, ακούσαμε το κεφάλι της και δεν κουνιόταν. Ήταν κόκκινη σαν τη ντομάτα”, δηλαδή σταμάτησε το οξυγόνο της “και την κουνούσαμε” λέει. Έβγαλε μία δυνατή κραυγή, πήρε ανάσα λογικά και άρχισε να κλαίει», είπε η μητέρα του παιδιού.

Το κοριτσάκι επανήλθε. Πήγαν στη γυμνάστρια και της είπαν ότι απλά έπεσε και χτύπησε το κεφάλι της. Η μητέρα της δεν είχε καμία ενημέρωση. Όταν άρχισε να μιλάει με την κόρη της στο σχόλασμα, κατάλαβε τι πραγματικά συνέβη και πήγαν αμέσως στο νοσοκομείο. «Ένα λεπτό παραπάνω… τετραπληγία, δεν θα ξυπνούσες», είπαν οι γιατροί.

«Η παροδική μείωση της οξυγόνωσης και της αιμάτωσης μπορεί να προκαλέσει είτε προσωρινά προβλήματα μπορεί όμως και να οδηγήσει σε απώλεια της ζωής ή και σε μόνιμες νευρολογικές βλάβες», εξήγησε η παιδίατρος Άννα Παρδαλή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα