Τι έχουν να τους πουν;

26.07.2021 / 11:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vgenopoulos_fanis

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πως θα σας φαινόταν, εάν ο επαγγελματίας που σας φτιάχνει τον καφέ, έπασχε από διφθερίτιδα; Εάν η κοπέλα που σας σερβίριζε το ποτό σας είχε ιλαρά; Εάν ο μάγειρας που ετοίμαζε το φαγητό σας, ήταν φορέας ηπατίτιδας Β;

Σίγουρα, δεν θα νοιώθατε ασφαλείς μιας και οι παραπάνω μολυσματικές ασθένειες, είναι μεταδοτικές και θα μπορούσατε να κολλήσετε, από μια καθημερινή σας συνήθεια, όπως είναι να πιείτε έναν καφέ.

Για αυτό και η Πολιτεία μερίμνησε, οι εργαζόμενοι στην εστίαση να υποβάλλονται σε εξετάσεις και να διαθέτουν πιστοποιητικό υγείας, ώστε να πιάσουν δουλειά.    

Τα  ίδια ισχύουν και για όλους τους εργαζόμενους σε δομές Υγείας, αλλά και τους εργαζόμενους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όλοι τους υποβάλλονται σε περιοδικούς ελέγχους υγείας και όλοι, αυτονόητα, έχουν κάνει τα προβλεπόμενα εμβόλια.

Η λογική πίσω από αυτές τις πρόνοιες, είναι η προστασία όχι μόνο των ίδιων των εργαζομένων, αλλά κυρίως της δημόσιας υγείας, δηλαδή του κοινωνικού συνόλου.

Κατά συνέπεια, η απόφαση της Πολιτείας, να εφαρμόσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του νέου κορωνοϊού, σε όλο το προσωπικό (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό), των δομών Υγείας, δεν θα έπρεπε να προκαλούσε εντύπωση, καθώς αποτελεί αυτονόητη πράξη προστασίας τόσο των ίδιων των εργαζομένων, όσο και των ασθενών τους, από έναν εύκολα μεταδιδόμενο ιό που έχει αποδειχθεί φονικός.

Ωστόσο, ένα ποσοστό εργαζομένων στις δομές υγείας, αρνείται να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού. Σε αυτούς, συμπεριλαμβάνονται γιατροί νοσηλευτές και υγειονομικό προσωπικό, οι οποίοι έχουν ως αποστολή, τη θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας των ασθενών. Μάλιστα, σε αυτή τους τη στάση έχουν αρωγούς τους συνδικαλιστές του χώρου της υγείας, οι οποίοι αντί να τους καλέσουν να κάνουν το εμβόλιο τους «χαϊδεύουν τα αυτιά», με επιχειρήματα περί παραβίασης «συνταγματικών ελευθεριών και ατομικών δικαιωμάτων». 

Με επιχειρήματα δηλαδή, που προάγουν τον ατομικισμό και την εγωπάθεια και όχι το κοινωνικό καλό, όταν μάλιστα κορυφαίοι συνταγματολόγοι είναι κατηγορηματικοί ως προς τη νομιμότητα της απόφασης της Πολιτείας. Αλήθεια, τι άραγε έχουν να πουν οι ανεμβολιάστοι υγειονομικοί στους συναδέλφους τους, οι οποίοι δίνουν καθημερινά τη μάχη, εδώ και ενάμιση χρόνο, κατά του κορωνοϊού; Αυτοί δεν έχουν συνταγματικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα;

*Δημοσιεύθηκε στον “Νεολόγο” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα