Τη δημιουργία ακοολογικού τμήματος στο Καραμανδάνειο ζητά ο Αγγ. Τσιγκρής

19.01.2022 / 15:53
παιδι αυτι

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά τη δημιουργία ακοολογικού τμήματος στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών. 

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, καλύπτει τις ανάγκες υγειονομικής περίθαλψης των παιδιών της Νοτιοδυτικής Ελλάδας, με τη ζήτηση για ακοολογικές εξετάσεις να σημειώνει μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια. 

Συγκεκριμένα, τα εξεταζόμενα παιδιά ανέρχονται σε περίπου 600 ανά έτος, με τις εκτιμώμενες ακοολογικές εξετάσεις να υπολογίζονται σε 1.800. 

Να σημειωθεί ότι η λίστα αναμονής για την εξέταση των παιδιών με προβλήματα ακοής πλησιάζει το εξάμηνο. 

Ένα πρόσθετο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών είναι η απουσία κατάλληλων υποδομών και ανεξάρτητων χώρων που να πληρούν όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, για τη σωστή διενέργεια των ακοολογικών εξετάσεων, κατά τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του Ωτορινολαρυγγολογικού τμήματος λειτουργεί ήδη ακοολογικό εργαστήριο εξοπλισμένο με συσκευές ανίχνευσης βαρηκοϊας, ακοομετρητή, τυμπανογράφο και συσκευές ωτοακουστικών εκπομπών, ενώ παράλληλα είναι διαθέσιμο το απαραίτητο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. 

Η δημιουργία ενός σύγχρονου ακοολογικού τμήματος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων είναι μικρού κόστους, ενώ θα μειώσει τη λίστα αναμονής και θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες στα παιδιά με προβλήματα ακοής”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον Υπουργό Υγείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη δημιουργία σύγχρονου ακοολογικού τμήματος στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών και β) ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα