Τι δηλώνουν οι Αχαιοί που εκλέχθηκαν στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας

15.05.2022 / 9:30
1400

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΟΓΚΟΛΗ

[email protected]

Εγκαινιάζοντας μια προεκλογική περίοδο 12 μηνών, αφού «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της ΝΔ, αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εθνικών καλπών, με στόχο την αυτοδυναμία «κόντρα στις δυνάμεις του λαϊκισμού». Πρόοδος ή συντήρηση, σταθερότητα ή εθνικές περιπέτειες, υπευθυνότητα ή δημαγωγία, είναι τα δίπολα που περιέγραψε, «για να ξεπεραστεί και ο σκόπελος της απλής αναλογικής».

«Αλλάζει το κλίμα»

Πάντως, μετά τις ανακοινώσεις των μέτρων για την αναχαίτιση της ενεργειακής ακρίβειας, το κλίμα στο συνέδριο ήταν αισιόδοξο, «κάτι που ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται και στην κοινωνία», σύμφωνα με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη. Κατά τις δημοσκοπικές αναλύσεις βέβαια, ναι μεν η Νέα Δημοκρατία φθείρονταν από την ενεργειακή ακρίβεια και τους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος, διανύοντας την πιο δύσκολη στιγμή της θητείας της, όμως συνέχιζε να προηγείται με σαφή διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος «δεν έχει καταφέρει να πείσει τους πολίτες με ένα πλαίσιο απαντήσεων στα σύγχρονα προβλήματα». Ως εκ τούτου, «με τα μέτρα στήριξης αναμένεται να αντιστραφεί η συνθήκη κάμψης και να επανέλθει η ηρεμία στο κυβερνών κόμμα και στα δημοσκοπικά του ποσοστά, με εκ νέου άνοιγμα της «ψαλίδας» με τον ΣΥΡΙΖΑ», συμπληρώνουν επιτελείς της Πειραιώς.

Οι Αχαιοί

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ανεδείχθη η νέα Πολιτική Επιτροπή, στην οποία εκλέγονται και 7 Αχαιοί. Το όργανο συνεδρίασε την Τετάρτη και εξέλεξε ξανά τον πατρινό, Παύλο Μαρινάκη, γραμματέα της ΝΔ. Ανάμεσα στους εκλεγέντες είναι: Ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Σιαδήμας, η πρώην υπεύθυνη της ΝΔ για τη Δυτική Ελλάδα, Ακριβή Χάραρη, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στο νομό, Χρήστος Πανίτσας και ο Δικηγόρος Ανδρέας Κυριακόπουλος. Επίσης, στις οργανώσεις της Πάτρας και του Πανεπιστημίου είχαν «θητεύσει» και οι κάτωθι εκλεγμένοι: Αχιλλέας Κέλλας, Διονύσης Κόπανος και Μαρία Παναγιωτοπούλου. Στον «Νεολόγο» των Πατρών  μίλησαν οι εκλεγέντες στην νέα Πολιτική Επιτροπή:

Βασίλης Σιαδήμας

«Μοναδική αξιόπιστη δύναμη»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνέδρους ξεχωριστά για την τιμή που μου έκαναν να εκλεγώ στην 8η θέση της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Το 14ο συνέδριο έδωσε το έναυσμα για μια Νέα Δημοκρατία δυνατή και αυτοδύναμη στις επερχόμενες εκλογές. Συμμετέχουμε όλοι μαζί στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη για να έρθουν καλύτερες μέρες για την πατρίδα μας. Ενωμένοι και δυνατοί δίνουμε την μάχη της γενιάς μας στο πλευρό του φίλου μου και Γραμματέα του κόμματος, Παύλου Μαρινάκη.

Μέσα σε αυτή την θολή και ταραχώδη περίοδο, ο πρωθυπουργός μας απέδειξε ότι αποτελεί τη μοναδική αξιόπιστη δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και επιτυχία πρωτόγνωρες κρίσεις, με επίδραση στο διεθνές στερέωμα».

Ακριβή Χάραρη

«Για όσα μας αξίζουν και μας ανήκουν»

«Ευχαριστώντας από καρδιάς όσους με ψήφισαν αλλά κυρίως όλους όσους συμμετείχαν ενεργά στις διαδικασίες του 14ου Συνεδρίου της Ν.Δ., θα ήθελα να επισημάνω ότι η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, έπραξε το αυτονόητο. Στάθηκε δίπλα στον καθένα από εμάς, αγωνιζόμενη για την βελτίωση της καθημερινότητας του κάθε πολίτη την κοινωνική πρόοδο και την οικονομική ευημερία.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες και τις παγκόσμιες κρίσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει, δεν παρεκκλίνει από το στόχο της, αγωνίζεται για όσα οι πολίτες ονειρεύονται.  Μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, ελευθερία με δημόσια ασφάλεια. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα ο στόχος θα επιτευχθεί. Ο πολίτης θα νιώθει το κράτος κάθε μέρα πιο κοντά του και η ζωή όλων μας θα γίνεται καλύτερη. Η Ελλάδα αλλάζει, Με μπροστάρη τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα σταματήσουμε στιγμή να αγωνιζόμαστε για όσα μας αξίζουν και μας ανήκουν».

Χρήστος Πανίτσας

«Πιο δυνατή, πιο αποτελεσματική»

«Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω όλους τους  συνέδρους, συμμαχητές της παράταξης μας, που έδωσαν με την ψήφο τους, τη δυνατότητα, να υπηρετήσω τη μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας και από την θέση αυτή.

Η επόμενη μέρα του 14ου Συνεδρίου, μας βρίσκει όλους μαζί , ενωμένους και ισχυρούς. Όλοι μαζί συνεχίζουμε να εργαζόμαστε  για να φτιάξουμε τη Νέα Δημοκρατία πιο δυνατή, πιο ισχυρή, πιο αποτελεσματική. Στόχος της Π.Ε, με επικεφαλής τον Γραμματέα μας, συμπολίτη Παύλο Μαρινάκη, να στηρίξει  το κυβερνητικό έργο και τις μεταρρυθμίσεις και να είναι συνοδοιπόρος του  Πρωθυπουργού μας  και προέδρου του κόμματος μας, Κυριάκου Μητσοτάκη στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που καταβάλλεται καθημερινά».

Ανδρέας Κυριακόπουλος

«Ασφαλές και προοδευτικό μέλλον»

«Η εκλογή μου στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη, που όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να υποστηρίξουμε την ελευθερία και τη δημοκρατία της Ουκρανίας απέναντι στην εισβολή του Πούτιν και να κρατηθούμε όρθιοι στα απόνερα της κρίσης.

Η ΝΔ έχει την ευκαιρία και την ευθύνη, με Γραμματέα έναν τόσο ικανό άνθρωπο της γενιάς μας, τον Παύλο Μαρινάκη, να στηρίξει το δύσκολο έργο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτσάκη, που στέκεται στη σωστή μεριά της Ιστορίας, χαράσσοντας ένα ασφαλές και ταυτόχρονα ουσιαστικά ανθρωπιστικό και προοδευτικό μέλλον για την πατρίδας μας. Είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ με τον Γραμματέα της ΝΔ, αφού άλλωστε έχουμε κοινή καταγωγή από την Πάτρα αλλά και από την πορεία μας στη ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Νεολόγος” των Πατρών

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα