Τη Δευτέρα δικάζεται ιερέας για αποπλάνηση 7χρονης

30.10.2020 / 15:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
iereas_pis-620x420

Ο ιερέας κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από καταγγελία οικογένειας – Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τους βοηθούσε οικονομικά και ότι η καταγγελία τους οφείλεται σε λόγους εκδίκησης
Υπόθεση αποπλάνησης 7χρονου κοριτσιού από ιερέα αναμένεται να εκδικαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία είχε εξελιχθεί το 2018. Πρόκειται για μια περίεργη ως προς την καταγγελία της αποπλάνησης ανηλίκου, υπόθεση και αυτό γιατί ο 30χρονος ιερέας και πατέρας ενός δίχρονου παιδιού, υποστηρίζει ότι πρόκειται για συκοφαντική δυσφήμιση, από τους γονείς της 7χρονης τους οποίους βοηθούσε οικονομικά στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού του έργου.

Σύμφωνα με όλα όσα έχει πει σε ανακριτή και εισαγγελέα ο ιερέας, βοηθούσε την οικογένεια των αντιδίκων του από το υστέρημά του οι οποίοι ζούσαν σε ορεινό χωριό της βορείου Ελλάδας. Μάλιστα, η οικογένεια είχε προσεγγίσει τον ιερέα λέγοντάς του να τους βοηθήσει γιατί αντιμετώπιζαν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Όταν κάποια στιγμή σταμάτησε, επειδή δεν μπορούσε, οι γονείς δυσανασχέτησαν και πάγωσαν τις φιλικές τους σχέσεις.

Κατήγγειλε τις συνθήκες διαβίωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σύμφωνα με τον ιερέα οι συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας ήταν τρισάθλιες αφού έμενε σε ένα χαμόσπιτο που ανήκε στον παππού της, το οποίο είχε χτιστεί στα μέσα της δεκαετίας του 1950. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο ιερέας οι παραινέσεις του προς τον πατέρα της οικογένειας ήταν συχνές και πολλές για να αλλάξει η κατάσταση αυτή. Επειδή ήθελε να αλλάξει αυτή η κατάσταση κατήγγειλε το γεγονός της διαβίωσης στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Η κοινωνική λειτουργός όταν πήγε εκεί δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σε αυτό το χαμόσπιτο έμεναν άνθρωποι, ωστόσο η οικογένεια που κατηγόρησε αργότερα τον ιερέα για αποπλάνηση της 7χρονης κόρης τους, είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι και η κοινωνική λειτουργός από το «Χαμόγελο του Παιδιού» θεώρησε την καταγγελία ψευδή.

Υποστηρίζει ότι οι γονείς θέλησαν να τον εκδικηθούν

Οι γονείς έμαθαν ότι την καταγγελία την είχε κάνει ο ιερέας και για να τον εκδικηθούν, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος κατήγγειλαν ότι πήγε να αποπλανήσει το παιδί τους ανήμερα των Θεοφανείων του 2018.

Όταν όμως κλήθηκαν να καταθέσουν τον Οκτώβριο του 2018, δέκα μήνες μετά το περιστατικό, έπεφταν σε αντιφάσεις, ενώ κατά την ανάκριση Εισαγγελέας και Ανακριτής θεώρησαν ότι ο ιερέας είναι αθώος και δεν προχώρησαν σε προφυλάκιση ούτε σε περιοριστικούς όρους.

Ωστόσο η Εισαγγελέας που χειρίστηκε στη συνέχεια την υπόθεση, η οποία όδευε στο αρχείο σύμφωνα και με τον συνήγορο υπεράσπισης του ιερέα, κ. Στέλιο Σούρλα, έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο ιερέας τη χρονική στιγμή όπου τον κατηγορούν για την αποπλάνηση βρισκόταν σε διαφορετικό μέρος και ήταν αδύνατον να βρίσκεται στο σπίτι της οικογένειας.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του ιερέα κ. Στέλιος Σούρλας επισήμανε: «Καταρχάς θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα αναλάμβανα την υπόθεση αν δεν ήμουν βέβαιος ότι ο ιερέας λέει την αλήθεια. Πρόκειται για μία περίπτωση απίστευτης συκοφαντίας αλλά και εκδικητικότητας ενός φιλάνθρωπου ιερέως. Όμως έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και η αλήθεια θα αποδειχθεί και θα λάμψει σύντομα».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα