Τι απαντούν οι εργαζόμενοι στον Άγιο Ανδρέα για τα περί “ξέφραγου αμπελιού” της ΠΟΕΔΗΝ- Τι προτείνουν

20.01.2021 / 14:38
download (15)

Η απάντηση των εργαζομένων Προσωπικού Ασφαλείας του νοσοκομείου

Σε ανακοίνωσή του το Προσωπικό Ασφαλείας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού και τα μέτρα στο νοσοκομείο, αναφέρει: “Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση ότι στο επταώροφο κτίριο του Γ.Ν.ΠΑΤΡΩΝ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στις κλινικές και ότι είναι <<ξέφραγο αμπέλι>> , όποιος θέλει μπαίνει αφού δεν υπάρχει έλεγχος. Την ανακοίνωση αυτή την εξέδωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατόπιν επιστολής του νοσηλευτικού προσωπικού.
Σε απάντηση προς το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον ηλεκτρονικό τύπο σχετικά με τα πέντε νέα κρούσματα Κορωναιού σε εργαζομένους του νοσοκομείου ‘’ Άγιος Ανδρέας’’ στις 19/01/2021 και το άρθρο στις 18/01/2021.


Όσο αφορά το τμήμα της ασφάλειας υπάρχει έλεγχος σε όλα τα κτίρια του νοσοκομείου (ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ, ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ, ΠΟΛΥΩΡΟΦΟ), 24ώρες το 24ώρο. Αυτό που δεν υπάρχει και σαν τμήμα το έχουμε αναφέρει πολλές φορές στη διοίκηση του νοσοκομείου είναι η θερμομέτρηση, η οποία υπάρχει στο ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ μόνο τις πρωινές ώρες 07:00 έως 15:00 και στην νέα πτέρυγα ΤΕΠ μόνο στις μεγάλες εφημερίες του νοσοκομείου (Τρίτη, Πέμπτη, Κυριακή).


Όσο αφορά το χαρακτηρισμό <<ξέφραγο αμπέλι>> παρά τις συχνές μας οχλήσεις προς τη Διοίκηση να κλείσει η πύλη του νοσοκομείου, έτσι ώστε να υπάρχει ο πλήρης έλεγχος των εισερχομένων αυτό δεν κατέστει εφικτό, αντί αυτού υπάρχει ένα θυρωρείο ανούσιο, χωρίς αυτό να προσβάλει τους συναδέλφους που εργάζονται στο θυρωρείο.
Όσο αφορά το θέμα κλινικών των κλινικών περί συνοδών, επισκεπτών:


1) Από την εμφάνιση του ιού από πέρυσι τον Μάρτιο, ουσιαστικά από την πρώτη καραντίνα γνωρίζουν πολύ καλά και με επίσημο ΦΕΚ ότι το επισκεπτήριο έχει απαγορευτεί και επιτρέπεται μόνο ένας συνοδός ανά ασθενή όπου κρίνει ο ιατρός ή η προϊσταμένη της κλινικής και με το φερόμενο καρτελάκι συνοδού ή βεβαίωση συνοδού
2) Ως νοσηλευτικό τμήμα σε συνεννόηση με τη διοίκηση πρέπει να αυστηροποιήσουν τα μέτρα με τους συνοδούς και να τους επιβάλλουν να έχουν αρνητικό test covid-19 έτσι ώστε να περιοριστούν οι αλλεπάλληλες αλλαγές συνοδών. Επίσης στις περιπολίες οι πόρτες των κλινικών είναι μονίμως ανοιχτές και παρά τις συχνές παρατηρήσεις μας δεν έχει αποτέλεσμα.
3) Επίσης πρέπει να περιοριστούν τα εμβόλιμα ραντεβού, αναφερόμαστε για το επταώροφο κτίριο όπου ορισμένοι ιατροί κλείνουν τα ραντεβού στα ιατρεία των κλινικών και όχι στα τακτικά ιατρεία σαν αποτέλεσμα να μπαινοβγαίνουν στις κλινικές εκτός από τους νοσηλευόμενους και τους συνοδούς, τα ραντεβού των ιατρών.


Τέλος ανακεφαλαιώνουμε και κλείνουμε την σχετική μας ανακοίνωση προς τη ΠΟΕΔΗΝ και τους παραπληροφοριοδότες και των κακόβουλων σχολίων τους που θίγουν πρώτα το νοσοκομείο ‘’Άγιος Ανδρέας’’ με τους ανυπόστατους χαρακτηρισμούς και εν συνεχεία το έργο που έχει επιδείξει η ασφάλεια του νοσοκομείου σε καθημερινή βάση θέτοντας τη σωματική ακεραιότητα πάνω από όλα σε κίνδυνο και βρισκόμαστε εκτεθειμένοι στο ιό χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα προστασίας για εμάς (καθώς δύο συνάδελφοι μας βρέθηκαν θετικοί στο ιό και είχαν βγει εκτός υπηρεσίας για ένα μήνα).α
Επιτέλους ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, δε γίνεται το προσωπικό ασφαλείας να στοχοποείται για αστοχίες άλλων..Το νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα σε σχέση με άλλα νοσοκομεία έχει πολύ αυστηρούς ελέγχους και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις διαμαρτυρίες πολιτών που θέλουν να έρθουν ως επισκέπτες και δεν τους αφήνουμε να εισέλθουν.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα