Παρασκευή, 16.04.2021, 4:55 μμ

Τι απαντά ο Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου στην Παναγούλα Μαμμή

10.11.2020 / 16:19
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
chpapathanasiou1-1-e1550255451244

Από τον κ. Χρυσοβαλάντη Παπαθανασίου, τ. Αναπλ. Διοικητής ΠΓΝΠ λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής δήλωση:

“Όπως καλώς γνωρίζετε έχετε φιλοξενήσει στις εφημερίδες σας – στα siteς σας δηλώσεις της τέως Διοικήτριας του ΠΓΝΠ κ. Μαμμή, οι οποίες αποτελούν κομμάτι συνεντεύξεώς της. Οι συγκεκριμένες δηλώσεις βρίθουν ανακριβειών και προσβάλλουν σφόδρα την τιμή και την υπόληψή μου. Παρά το γεγονός δε ότι οι δηλώσεις της αφορούσαν στο πρόσωπό μου και παρά το γεγονός ότι υπάρχει σχετική πρόβλεψη στη δημοσιογραφική δεοντολογία, ουδείς από εσάς προέβη σε σχετικό ερώτημα σε εμένα προκειμένω να εκφράσω την δική μου άποψη για τα λεγόμενα.

          Επειδή είναι υποχρέωσή μου να προστατεύσω την τιμή και την υπόληψή μου, σας καλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα, η οποία και απαντά στα λεγόμενα της κ. Μαμμή και επαναφέρει την αλήθεια προς το αναγνωστικό σας κοινό.

Συγκεκριμένα, η τέως Διοικήτρια του ΠΓΝΠ, στις δύο τελευταίες συνεντεύξεις της (ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, 13/10/2020 & ΚΟΣΜΟΣ, 16/10/2020), βάλλει –κυριολεκτικά– κατά πάντων, περιλαμβάνοντας στους ενορχηστρωτές της υποτιθέμενης «δίωξής της» και το πρόσωπό μου.

Ο τρόπος άσκησης της Διοίκησης από την κ. Μαμμή στα δύο χρόνια θητείας της αποδεικνύεται τόσο με έγγραφα όσο κα με μαρτυρίες. Όσον αφορά στο πρόσωπό μου όμως, ο σεβασμός μου απέναντι στους θεσμούς αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κινήθηκα αποκλειστικά θεσμικά και κατήγγειλα τις συμπεριφορές και τις πρακτικές της στην 6η ΥΠΕ, προσκομίζοντας σωρεία αποδεικτικών στοιχείων.

Δεν υπάρχει ούτε μια δημόσια δήλωσή μου, με την οποία να καταφέρομαι εναντίον της τέως Διοικήτριας ή να δημοσιοποιώ εσωτερικά προβλήματα του Νοσοκομείου. Το σχόλιο μου στην εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» (28/8/2020), το οποίο διατυπώθηκε με πολύ μεγάλη προσοχή, αφορούσε την προκλητική δήλωσή της στον δημοσιογραφικό ιστότοπο «the best.gr» (25/08/2020): «Ουδέποτε, και το έχω αποδείξει αυτά τα δύο χρόνια, υπήρξαν αντιπαραθέσεις και διενέξεις με τους συνεργάτες μου». Βέβαια, μετά το σχόλιο μου που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία της, η κ. Μαμμή θυμήθηκε προβλήματα και διενέξεις που είχε με πολλούς, θεσμικούς και μη, παράγοντες και αναρωτιέται «Είναι δυνατόν μέσα στη μακρά χρονική διάρκεια της διοίκησης μου να μην έχω προκαλέσει αντιπαραθέσεις και οξύτητα σε συλλογικά όργανα και εργαζόμενους, αδιακρίτως βαθμίδας…;» (ΚΟΣΜΟΣ, 16/10/2020).

Για ποιο θέμα, ωστόσο, καταφέρεται εναντίον μου; Καταγγέλλει ότι έλεγξα την τήρηση της εφημερίας και την ορθή λειτουργία των χειρουργείων. Με κατηγορεί, δηλαδή, ότι ασκούσα τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία και αμεροληψία. Και επειδή δεν έχει να μου προσάψει απολύτως τίποτα, μου αποδίδει την αιτιότητα «προβλημάτων» και «έκρυθμων καταστάσεων», γενικά και αόριστα, ενώ προβαίνει σε αντιφάσεις (ισχυριζόμενη άλλοτε ότι κάλεσα την Αστυνομία, άλλοτε την Ασφάλεια του Νοσοκομείου), ανακρίβειες (δεν προέβην σε συστάσεις σε χειρουργούς, αλλά στον Διευθυντή της Αναισθησιολογικής Κλινικής, ο οποίος φέρει ευθύνη για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των χειρουργικών αιθουσών) και ωμά ψεύδη, όπως ότι έχω υποβάλλει πολλές αναφορές εναντίον του προσωπικού, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει μία και μόνο αναφορά και αυτό με σκοπό την επιτάχυνση των διοικητικών ενεργειών.

Περίτρανη απόδειξη των λεγόμενών μου ο παράνομος και αυθαίρετος αποκλεισμός μου από την πρόσβαση στο Εμπιστευτικό Πρωτόκολλο του Νοσοκομείου. Η κ Μαμμή θεωρούσε ότι η Διοίκηση αφορούσε μόνο την ίδια και υποσκέλιζε απαξιωτικά τόσο εμένα όσο και το ΔΣ. Με την αποχώρησή μου, την κ. Μαμμή αναπλήρωνε –βάσει νόμου– ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος. Την εξέλιξη της «ομαλής» και «χωρίς εντάσεις» συνεργασίας τους παρακολουθήσαμε όλοι από τα ΜΜΕ.

Πρέπει να υπενθυμίσω στην κ. Μαμμή ότι όταν εκείνη ήταν απούσα (παράλληλα καθήκοντα σε άλλον Νοσοκομείο, συχνές αναρρωτικές άδειες, πολυήμερες διακοπές, εκπαιδευτικές άδειες) εγώ ήμουν παρών. Μέρα-νύχτα, Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι ήμουν εκεί. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πιστοποιήσουν ότι με έβλεπαν ξημερώματα στους διαδρόμους του Νοσοκομείου, στις Κλινικές και στο ΤΕΠ. Δεν περνούσα τα βράδια μου εκεί, επειδή μου το επέβαλε κάποιος Υπουργός, αλλά επειδή αυτό με καλούσε να κάνω η συνείδησή μου. Σκοπός μου ήταν να εμψυχώσω το προσωπικό, να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και να δώσω λύσεις. Η πόρτα του γραφείου μου ήταν πάντα ανοιχτή για όλους ανεξαιρέτως, ασθενείς και εργαζόμενους. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ευτυχώς γνωρίζουν ποιος είμαι εγώ και ποια η κ. Μαμμή.

Η τέως Διοικήτρια προσπαθεί εντέχνως να αποπροσανατολίσει τη δημόσια συζήτηση γύρω από το όνομά της.

Ευτυχώς, υπάρχουν (θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν καταστραφεί) οι μαγνητοφωνημένες συνεδριάσεις των διοικητικών συμβουλίων, στις οποίες μπορεί να προσφύγουν οι Διοικητικές και Εισαγγελικές Αρχές, προκειμένου να διαπιστώσουν πώς λαμβάνονταν οι αποφάσεις υπό την προεδρία της κ. Παναγούλας Μαμμή.

Επειδή η συμπεριφορά και οι δηλώσεις της κ. Μαμμή ξεπερνούν το όριο και προσβάλλουν σφόδρα την τιμή και την υπόληψή μου είμαι υποχρεωμένος να ακολουθήσω τη νομική οδό προς αποκατάσταση της αλήθειας.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα