Θωμαϊδης : Τα λύματα «δείχνουν» σταθερή διασπορά που δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί γρήγορα

31.03.2021 / 20:12
τα 12

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διασπορά του κορονοϊού στην χώρα μας τόνισε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο κ. Νικόλας Θωμαΐδης, Καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ.

Μάλιστα όπως τόνισε ο κ.Θωμαϊδης αυτό το γεγνός θα αυξήσει την πίεση στο σύστημα υγείας. «Η αλήθεια είναι ότι από τις αναλύσεις των λυμάτων αυτό αποτυπώνεται εδώ και κοντά δύο μήνες έχουμε υψηλό ιικό φορτίο σταθερά. Βρισκόμαστε σε μία επιπεδοποίηση εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πριν από μία εβδομάδα είχαμε καταγράψει μια πρώτη μείωση η οποία ανακοινώθηκε από το δίκτυο επιδημιολογίας του ΕΟΔΥ. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μάλλον σταθεροποιημένη.

Αυτό το οποίο εμείς παρακολουθούμε στα λύματα είναι ουσιαστικά μία σταθερότητα, μία σταθερή διασπορά η οποία δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί γρήγορα.», ανέφερε αρχικά ο κ. Θωμαϊδης ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μέσα από τις αναλύσεις των λυμάτων.

«Όσον αφορά τα λύματα είναι πραγματικές οι μετρήσεις και από μέρα σε μέρα παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη και αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο μέχρι και τα χθεσινά δείγματα τα οποία δείχνουν μία σταθερότητα. Υπάρχει κάποια αναλογία. Τα κρούσματα είναι σε συνάρτηση με το πόσα τεστ γίνονται.

Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι εισαγωγές στις ΜΕΘ. Και φυσικά υπάρχει μία διαφορά χρόνου στην αποκλιμάκωση. Εμείς μόλις δούμε αποκλιμάκωση στα λύματα, αυτό θα μεταφραστεί αργότερα σε αποκλιμάκωση στα κρούσματα και πολύ πιο αργά και με πολύ μικρότερο ρυθμό στις νοσηλείες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα