Θόδωρος Μπαρής: «Η στείρα αντιπολίτευση οδηγεί σε ναυάγια…»

09.12.2020 / 9:34
thodoros_mparis_e

Με αφορμή την ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας με την οποία ο επικεφαλής της εκφράζει την έκπληξη του για τις περιοχές του Δήμου Ερυμάνθου οι οποίες έχουν ενταχθεί στην α’ και β’ φάση υδροδότησης από το Φράγμα Πείρου – Παράπειρου, η δημοτική Αρχή Ερυμάνθου διευκρινίζει τα εξής:

«Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και ο επικεφαλής της πριν εκφράσουν την έκπληξή τους όφειλαν πρώτα να ενημερωθούν. Αν είχαν ανατρέξει στο ιστορικό κατασκευής του έργου θα γνώριζαν πως οι αποφάσεις για την ένταξη των περιοχών που θα υδροδοτηθούν από το Φράγμα είχαν ληφθεί πριν από το 2000.

Επίσης θα γνώριζαν πως στις αρχές της δεκαετίας είχε γίνει προσπάθεια και ασκήθηκαν πιέσεις από τους τότε δημοτικούς παράγοντες για να συμπεριληφθούν περισσότερες περιοχές του Δήμου στον σχεδιασμό υδροδότησης, κάτι όμως που δεν είχε αίσια κατάληξη, καθώς κρίθηκε πως κάθε νέος προγραμματισμός θα απαιτούσε καινούριες μελέτες και έθετε σε κίνδυνο ολόκληρο το έργο.

Θεωρούμε ότι τέτοια μεγάλα έργα και μία τόσο σημαντική εξέλιξη που αφορά στην υδροδότηση αρκετών Κοινοτήτων του Δήμου μας δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο στείρας αντιπολίτευσης, ούτε μπορούν να χρησιμοποιούνται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες που συμβάλλουν στην αποδόμηση της κοινωνικής ισορροπίας και ισονομίας.

Είναι απολύτως κατανοητό πως ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας άρχισε να ασχολείται με τα κοινά του Δήμου μας πριν από λίγους μήνες, όμως δεν είναι κατανοητή, αλλά ούτε και αποδεκτή η έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους του. Άλλωστε αν ενδιαφερόταν πραγματικά και δεν επιδίωκε επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» θα είχε φροντίσει να ενημερωθεί όχι για το τι δεν έγινε αλλά για το τι πρόκειται να γίνει.

Τον ενημερώνουμε λοιπόν, πως η δημοτική Αρχή διεκδικεί μέσω ώριμης πρότασης την υδροδότηση κι άλλων Κοινοτήτων τόσο στη Δ.Ε. Τριταίας, όσο και στη Δ.Ε. Φαρρών. Μία διεκδίκηση η οποία μπορεί να δρομολογηθεί μέσω του Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος, όταν το έργο τεθεί σε πλήρη λειτουργία».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα