Παρασκευή, 30.07.2021, 12:41 μμ

Θλίψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών – Έφυγε ο πρώην πρύτανης Αθανάσιος Σαφάκας

26.12.2020 / 13:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 2

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Αθανάσιος Σαφάκας σε ηλικία 78 ετών.

 Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου από το Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας, στις 3 το μεσημέρι. Ο Χρήστος Μπούρας μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ανέφερε σε ανακοίνωση:

“Σήμερα το πρωί η Ακαδημαϊκή Κοινότητα του Πανεπιστημίου Πατρών απώλεσε ένα σημαντικό στέλεχός της, τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματος (1983-1986), Αθανάσιο Σαφάκα.

 Η είδηση της απώλειας του Αθανασίου Σαφάκα προκάλεσε έντονη θλίψη, στην πανεπιστημιακή κοινότητα αλλά και σε εμένα καθώς είχα την τιμή να τον γνωρίζω προσωπικά και να με συνδέει μαζί του μακρά και ειλικρινή φιλία.

Ο εκλιπών, επιστήμονας, ανήσυχος ερευνητής και εξαιρετικός Δάσκαλος, υπήρξε ένα από τα πλέον εμβληματικά μέλη της κοινότητάς μας, ο οποίος για περισσότερα από 35 έτη υπηρέτησε την Εκπαίδευση και την Έρευνα με συνέπεια και ειλικρινή αφοσίωση.

Η προσφορά του εκλιπόντος υπήρξε ευρεία, τόσο στην ανάπτυξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος επί σειρά ετών, αλλά και της Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία διετέλεσε Κοσμήτορας. Ως Δάσκαλος δίδαξε με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος και με άξονα πάντα την Αριστεία.

 Έντονη και πολυσχιδής προσωπικότητα, δεν περιορίστηκε μόνο στα επιστημονικά του καθήκοντα, αλλά διετέλεσε και σε πλήθος διοικητικών θέσεων του Ιδρύματος, με κορυφαία την Πρυτανική του θητεία την περίοδο 1983-1986.

Ο Αθανάσιος Σαφάκας, με το υψηλό ήθος, την ιδιαίτερη ευγένεια, την ευρεία παιδεία, την εξωστρέφεια και την σημαντική προσφορά του σημάδεψε τη διαμόρφωση του Ιδρύματός μας.

Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του Πανεπιστημίου Πατρών στην οικογένεια, τους οικείους και τους μαθητές του.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα